10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ministar sporta posjetio Tivat

Ministar sporta u Tivtu

Omladinski klubovi i centri jedan su od ključnih infrastrukturnih mehanizama za unapređenje učešća mladih, razvoj životnih vještina, neformalno obrazovanje, interkulturalno učenje i socijalnu inkluziju – ocijenio je ministar sporta Nikola Janović koji je danas boravio u radnoj posjeti Tivtu.

Janović je sa saradnicima u pratnji tivatske gradonačelnice dr Snežane Matijević i rukovodilaca lokalne uprave, posjetio Omladinski klub u Tivtu gdje se upoznao sa sadržajima i aktivnostima te polivalentne ustanove pod okriljem Opštine, a koja okuplja veliki broj mladih sa ciljem podsticanja njihove kreativnosti i promocije zdravih stilova života.

Pored Tivta omladinski klubovi funkcionišu i u Pljevljima, Beranama, Rožajama, Andrijevici, Kotoru, Nikšiću  i Cetinju, a uskoro će biti otvoren i klub u Mojkovcu te prvi omladinski centar u Podgorici. Janović je naglasio da se privodi kraju formiranje novog pravnog i administrativnog okvira za poboljašnje položaja i uloge mladih u društvu  i naglasio da će Ministarstvo sporta na tome insistirati, trežeći od lokalnih samouprava da iskpune svoje zadatke u tom procesu.

“Tu želim posebno pohvaliti Opštinu Tivat koja predstavlja dobar primjer kako lokalna samouprava pomaže razvoj omladinske politike i učestvuje u kreiranju aktivnosti koje podstiču volonterizam i kreativnost kod mladih.”- istakao je Janović naglašavajući da su mladi u fokusu pažnje njegovog ministarstva i Vlade.

Gradonačelnica Matijević pozdravila je aktivnosti na umrežavanju svih do sada formiranih Omladinskih klubova u Crnoj Gori, pohvalivši rad Omladinskog kluba Tivat koji je osnovan 2014.

“Već treću godinu ovaj klub okuplja mlade ljude Tivta i to oko tema i aktivnosti ključnih za njihovo sazrijevanje, razvoj i odrastanje. Tu su prije svega kreativne radionice, promocija sporta i zdravih stilova života, prevencija upotrebe droga i vršnjačkog nasilja. Mladi ovog kluba učestvuju i u brojnim gradskim aktivnostima, integrišući se na najbolji način u društvene tokove”- ocijenila je Matijević.

Nakon posjete minitra i gradonečelnice u Omladinskom klubu Tivat održana je radionica  “Primjeri dobre prakse omladinskih klubova u Crnoj Gori” na kojoj su učestvovali predstavnici mladih, NVO sektora i lokalnih uprava iz desetak crnogorskih opština.

Izvor:S. L.

Najčitanije