Ministar: Radimo sve kako se ne bi ukinula linija Bar – Bari

Ministar saobraćaja Ivan Brajović izjavio je da sve rade kako ne bi došlo do ukidanja jedine pomorske linije između Crne Gore i Italije, Bar – Bari – Bar.

“Sveti Stefan II”  na putu za Bijelu
“Sveti Stefan II” – foto S.L

Ta linija, pogotovo u zimskim mjesecima, nije rentabilna, ali svakako da vodimo računa i ne možemo sada reći ništa konačno šta će biti 3. decembra. Još nijesmo odredili datum kad će linija biti obustavlljena. Radimo na tome i činimo sve da ta linija ipak ne bude obustavljena jer nam je potrebna. Posebno u ljetnjim mjesecima”, rekao je on novinarima.

Mediji su juče objavili da će linija biti ukinuta ukinuta 3. decembra, nakon 51 godinu, jer je klasifikaciono društvo “Bureau Veritas” otkazalo klasu za putnički brod “Sveti Stefan 2”, star 43 godine, koji saobraća na toj liniji.

Brajović je dodao da postoje određeni problemi u funkcionisanju te linije, između ostalog i zbog starosti broda.

“I Barska plovidba koja gazduje feribotom vodi računa o tome da li se može dobiti nova plovidbena dozvola za njega ili se nabaviti neki mlađi feribot koji bi mogao da funkcioniše”, naveo je Brajović.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.