Ministar prosvjete Šehović u Herceg Novom

Ministar prosvjete Šehović u posjeti Herceg Novom

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Dragan Janković sastao se danas sa ministrom prosvjete Damirom Šehovićem, koji sa saradnicima boravi u radnoj posjeti Herceg Novom.

Ministarstvo prosvjete započelo je nekoliko važnih projekata u Herceg Novom, koje će uspješno dovesti do kraja, uvjeren je Šehović.  Kako je istakao, cilj Ministarstva i Vlade je unaprijediti kvalitet obrazovanja na svim nivoima, kako kroz reforme obrazovanja, tako i kroz uređenje infrastrukture.

U Herceg Novom prioritetni projekti su izgradnja škole u Igalu, rekonstrukcija zadužbine Bošković-Đurović-Laketić u Srbini, izgradnja novog vrtića na Savini, kao i sanacija terena na kojem se nalazi vrtić i Osnovna škola „Milan Vuković“.

Šehović je podsjetio su Budžetu za 2017. godinu prepoznata sredstava za pripremu projektne dokumentacije za početak radova na novom školskom objektu u Igalu. Kako je istakao, stvoriće finansijske pretpostavke za rekonstrukciju četvorogodišnje škole u Srbini, a izgradnju vrtića na Savini omogućiće preko sredstava KfW banke.

Takođe, raspisan je tender i u narednim mjesecima očekuju radove na uređenju i modernizaciji škole „Orjenski bataljon“ u Bijeloj.

Kako je kazao potpredsjednik Janković, Opština Herceg Novi na raspolaganju je da pruži pomoć u cilju kvalitetne realizacije niza prepoznatih projekata koji su Novljanima veoma potrebni i važni.

Potpredsjednik Janković i ministar Šehović potom su posjetili Osnovnu školu „Milan Vuković“, gdje su prisustvovali otvaranju novouređene svečane sale. Sala koja nije korišćena 30 godina, uređena je uz pomoć Ministaratsva prosvjete i Direkcije za javne radove, te će od danas služiti brojnim novskim osnovcima.

Tokom boravka u Herceg Novom, Šehović i saradnici su ranije danas posjetili i osnovne škole „Orjenski bataljon“ i „Ilija Kišić“ Zelenika, a do kraja dana u planu su i sastanci sa predstavnicima  Osnovne škole „Dašo Pavičić“, Javne prosvjetne ustanove „Naša radost“, Škole za osnovno muzičko obrazovanje i Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.