10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Mimozafest” dobitnik zlatnog turističkog srca

Herceg - Novi
Herceg – Novi

Prema ocjeni Sacen internacional, međunarodnog turističkog saveza i Centra za unapređenje ugostiteljstva i turizma najbolja turistička manifestacija u prošloj godini u regionu je „Mimozafest” iz Herceg-Novog,.

Dodjeli priznaja – zlatnog turističkog srca najuspješnijima u turizmu i ugostiteljstvu Jugoistočne Evrope u 2014. godini, kao i promociji kataloga Zlatno turističko srce 2015 prisustvovaće u beogradskoj Skadarliji, u subotu, predsjednik opštine Herceg Novi Nikola Gojković i v.d. direktorica Turističke Organizacije, Nataša Martić.

Sacen internacionala, već 25 godina dodjeljuje turističkog oskara, a njihova turistička patrola prošle godine obišla turističke destinacije 12 zemalja. Najboljom turističkom destinacijom proglašena je Grčka, a titulu najboljeg turističkog mjesta dobila je Opatija. Šampion banjskog turizma je Vrnjačka Banja, sportskog turizma Banja Luka, a kulturnog turizma Beograd. Ohrid je šampion kontinentalnog turizma, a Brzeće omladinskog turizma. Hotelski edukativni centar Miločer proglašen je za najbolji trening centar u regionu dok je „zlatna čaša gostoljublja” otišla u slovenački Koper.

Nagrada
Nagrada

Zlatno turističko srce dodjeljeno je i zaslužnim pojedincima – Hamidu Hadžiću iz Sarajeva, koji je proglašen internacionalnim vitezom kulinarstva, turističkom reporteru Bojanu Panduroviću iz Beča i Mihajlu Berčeku iz Novog Sada kao ličnosti godine turističkog novinarstva.

Specijalna priznanja su dodjeljena manifestaciji u Guči povodom 55 godina postojanja i Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija (YUTA) za više od 60 godina poslovanja. Nagradu za najbolji restoran dobio je „Šešir moj” u Skadarliji.

Najčitanije