11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

„Mimoza“ ide u ruke novog vlasnika

Hotel Mimoza
Hotel Mimoza

Skupština akcionara HTP „Mimoza“ Tivat prihvatila je danas predlog menaždmenta te firme i donijela odluku o prodaji hotela „Mimoza“ koji se nalazi u srcu Tivta.

„Za odluku je, pored predstavnika većinskog vlansika, glasalo i više od pola predstavnika manjinskih akcionara koji su prisustvovali Skupštini, tako da je ukupno preko 99 odsto vlanika kapitala za prodaju hotela“.- potvrdio je izvršni direktor HTP „Mimoza“ Marko Petričević. On nije mogao precizirati kada će odluka biti i sprovedena u djelo „jer je to pitanje tržišta i može se desiti da se hotel proda za mjesec, dva, tri ili pet“.

Pertičević je naglasio da se od prodaje vremešnog objekta koji se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji na srcu gradske obale u Tivtu, očekuje između 5 i 8 miliona eura, što će HTP „Mimoza“ omogućiti da izađe iz dugova i kredita što ih je podiglo za detaljnu rekonstrukciju hotela „Pine“, a firma će dobiti i materijalnu osnovu za neophodnu rekonstrukciju hotela „Kamelija“ u Donjoj Lastvi.

Inače, tivatsko turističko preduzeće, kao većinski vlasnici već godinama kontrolišu podgorički i beogradski biznismeni Veselin Barović i Đorđe Nicović.

Hotel „Mimoza“ najstariji je aktivni tivatski hotel i podignut je daleke 1958 godine, a u međuvremenu je nadograđivan aneksom prema gradskoj rivi Pine. Hotel se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji u centru Tivta, u malom parku na uglu ulica Maršala Tita, 21.novembra i Njegoševe, na 20 metara od mora, a trenutno je kategorisan sa dvije zvjezdice. Hotel “Mimoza” raspolaže restoranom sa 200 mjesta, aperitiv barom, snack barom, salom za sastanke od 100 mjesta i salonom zabavnih igara sa bilijar salom i atraktivnom terasom u parku. Kapacitet hotela je 144 ležaja u 72 sobe sa kupatilima, centralnim grijanjem, klimom, TV-om, telefonom i balkonom.

Aktuelni hotel ukupne je površine 4.789 kvadrata, a Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je krajem 2012 HTP „Mimoza“, urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju i nadogradnju ovog objekta. Po tim UTU, bilo je predviđeno da se nadgradi potkrovlje nad istočnim krilom hotela koje je trenutno spratnosti P+2, odnosno da se nadogradi čitav novi sprat nad zapadnim krilom hotela koje je sada u nivou prizemlja.

Nakon takve rekonstrukcije “Mimoza” bi dobila još oko 1.600 kvadrata novog prostora, a predviđeno je i da se u postojećim horizontalnim gabaritima hotela, obave svi neophodni radovi na unapređenju smještajnih i ostalih kapaciteta tog objekta na standarde nivoa od 4 ili više zvjezdica. Ipak, više je izgledno da će novi vlasnik koji kupi hotel, umjesto te dogradnje i rekonstrukcije, srušiti vremešnu “Mimozu” i na njenom mjestu podići sasvim novi objekat koji više odgovara atraktivnosti lokacije i okruženja u srcu grada.

Najčitanije