17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

„Mimoza“ ide Rusima za samo 650 hiljada eura?!

Hotel Mimoza
Hotel Mimoza

Hotelsko-turističko preduzeće „Mimoza“ iz Tivta blizu je zaključenja posla sa ruskim kupcima, za prodaju svog najstarijeg objekta – hotela „Mimoza“ u centru grada.

„Posao je više nego 90 odsto završen. Cijena po kojoj će se hotel prodati je 650 hiljada eura, a „Mimoza“ bi u rukama novog vlasnika trebala da bude već od 1.jula kada će novi gazda s hotelom preuzeti i aranžmane koje smo sa turosperatorima za „Mimozu“ ugovorili za ovo ljeto.“- kazao je izvor dobro upućen u dešavanja u najstarijem tivatskom HTP. Kupac hotela je grupa ruskih biznismena koja je nedavno, od jednog svog sunarodnika, kupila i mali luksuzni hotel „Primavera“ na gradskoj rivi Pine, a koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela „Mimoza“. Njihov plan je da nakon sezone, sruše „Mimozu“ i na njenom mjestu podignu novi objekat.

Izvršni direktor HTP “Mimoza” Bojan Milošević novinarima nije ni potvrdio ni demantovao informaciju o prodaji hotela ističući da je o tome rano pričati i da će javnost biti na vrijeme obaviještena.    On do kraja radnog vremena nije odgovorio na pitanje da li je hotel prodat za 650 hiljada eura jer je “bio na sastanku”.

Inače, akcionari tog HTP u decembru prošle godine dali su saglasnot na prodaju hotela od koje se tada, kako je najavljivano, očekivalo između 5 i 8 miliona eura. Ukoliko se pokaže da je “Mimoza” prodata za samo 650 hiljada eura što je tek nešto više od trećine knjigovodstvene vrijednosti tog objekta, to će biti veliki udarac za preostale manjinske akcionare HTP kojeg već godinama kao vlasnici preko četiri petine kapitala, kontrolišu podgorički i beogradski biznismen Veselin Barović i Đorđije Nicović.

Hotel „Mimoza“ najstariji je aktivni tivatski hotel i podignut je daleke 1958 godine, a u međuvremenu je nadograđivan aneksom prema gradskoj rivi Pine. Hotel se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji u centru Tivta, u malom parku na uglu ulica Maršala Tita, 21.novembra i Njegoševe, na 20 metara od mora, a trenutno je kategorisan sa dvije zvjezdice.“Mimoza” raspolaže restoranom sa 200 mjesta, aperitiv barom, snack barom, salom za sastanke od 100 mjesta i salonom zabavnih igara sa bilijar salom i atraktivnom terasom u parku. Kapacitet hotela površine 4.789 kvadrata je 144 ležaja u 72 sobe sa kupatilima, centralnim grijanjem, klimom, TV-om, telefonom i balkonom.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije