Miloš Bigović novi predsjednik SO Herceg Novi

Miloš Bigović – foto S.K

Za predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi danas je izabran Miloš Bigović.

Za njega je od 30 prisutnih glasalo 19 odbornika.

Miloš Bigović (34) je doktor ekonomskih nauka. Bio je, sa 22 godine, najmlađi poslanik Skupštine Crne Gore, tri puta je biran za odbornika SO, a jedno vrijeme je bio i savjetnik predsjednika Opštine Herceg Novi.

Radi kao projektni menager i samostalni istraživač.

“Građanima poručujem da od današnjeg dana prestaje politička nestabilnost u Herceg Novom. Postavljamo temelje razvoja, izgradnje i stabilnosti Herceg Novog. Daćemo maksimalan  doprinos da utičemo na ubrzan i sveukpuni razvoj Heceg Novog. U radu SO očekujemo veći doprinos svih, radićemo na konsenzuju svih klubova. Nastojaćemo  da odbornci budu u većoj komunikaciji sa građanima. Poteban je konsenzus svih, jer ovaj saziv Skupštine mora da pokaže da grad mora krenuti naprijed. Naš zajednički cilj je to, bez obzira na partijsku pripadnost“, kazao je Bigović.

Nakon lokalnih izbora u najvećem bokeljskom gradu koji su održani 7. maja najviše mandata, 12 osvojio je DPS, Demokratska Crna Gora 9, DF 4, Novska lista 3, SNP 2 i po jedan odbornički mandat koalicija SDP URA, SD, Građanska lista za Herceg Novi- Mišo Škobalj  i Izbor.

Flora Art

Predstavnci Demokrata, Demokratskog fronta , Novske liste, SNP, SDP-URA koji imaju 19 odbornika u lokalnom parlamentu od 34 mandata, prije 15-ak dana dogovorili su novu kaolicionu vlast u Herceg Novom.

S.K

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.