8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Mi pravimo žive slike“

Momir Matović
Momir Matović

Premijera najnovijeg dokumentarnog filma proslavljenog crnogorskog sineaste Momira Matovića, ostvarenja „Mi pravimo žive slike“, biće održana u četvrtak 17.novembra sa početkom u 19 sati u multimedijalnoj dvorani Opštine Tivat.

Film je posvećen kino-amaterima Crne Gore, a prevashodno osnivačima i  članovima Foto, video i kino kluba „Mladost“ iz Gornje i Donje Lastve kod Tivta, jednog od najnagrađivanijih i najsupješnijih klubova te vrste u bivšoj SFRJ, a koji je upravo proslavio 55-tu godišnjicu rada.

Anton Gula Marković - izložba Gornja Lastva

Momir Matović jedan je od istaknutijih crnogorskih dokumentarista i svjetski priznat autor kratkometražnih filmova. U svojim filmovima je i reditelj i scenarista, a u više njih stao je i iza kamere. Dobitnik je niza priznanja i nagrada na svjetskim festivalima, a autorske retrospektive imao je u Torinu, Ankoni, Bornholmu, Berlinu , Hamburgu,Vizbadenu, Bergenu i drugim metropolama. Momir Matović je rođen 1951. u Titogradu. Završio je studij filmske kamere na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Najčitanije