Menadžment Barske plovidbe: Pomorska linija Bar-Bari privremeno se ukida od decembra

Luka Bar - Foto Boka News
Luka Bar – Foto Boka News

Menadžment Barske plovidbe saopštio je da će pomorska linija Bar-Bari biti privremeno ukinuta početkom decembra, do nabavke novog putničkog broda.

“Pomorska linija Bar Bari neće biti ukinuta, već samo privremkeno zaustavljena do pronalaska nove adekvatne zamjene za brod Sveti Stefan II”, saopštio je predsjednik odbora direktora Barske plovidbe dr Vojo Bojović.

Pomorci zaposleni na “Svetom Stefanu 2”, kao je naglasio, neće ostati bez posla, već će biti angažovani na dva teretna broda kompanije “Bar” i “Budva”.

Trajekt SVETI STEFAN II kompanije Barska plovidba
Trajekt SVETI STEFAN II kompanije Barska plovidba

“Odbor direktora je donio odluku o kupovini putničkog broda, formiran je tim za istraživanje feri tržišta i pronalaženje broda koji bi zamijenio Sveti Stefan 2, a menadžment kompanije je u pregovorima sa brodovlasnicima kako bi eventualno uzeo u zakup odgovarajući putnički brod”, navodi se u saopštenju i ističe da su mnogobrojne kompanije iz Bara direktno vezane za tu brodsku liniju i da bi se njeno ukidanje loše odrazilo na ekonomsku situaciju Bara i države

 

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.