7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Memorandum o saradnji opštine Tivat i Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore

Tivat - Photo Anton Marković
Tivat – Photo Anton Marković

Predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel i predsjednik Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore mr. Samir Hadžić u utorak 20. januara u 10 sati će potpisati Memorandum o saradnji između opštine Tivat i Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore.

Nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji, u Opštini Tivat, prisutnim novinarima izjave će dati Predsjednik opštine Ivan Novosel i mr Samir Hadžić.

Incijativa za potpisivanje ovog Memoranduma potekla je od strane Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore, tačnije od predstavnika kineskih gradova koji su iskazali interesovanje za uspostavljanje pobratimskih odnosa sa opštinom Tivat, kao jednom od najprosperitetnijih opština u Crnoj Gori i šire.

Društvo prijatelja Kine i CG
Društvo prijatelja Kine i CG

Društvo prijateljstva NR Kine i Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom NR Kine u Crnoj Gori, i Asocijacijom kineskog prijateljstva sa inostranim zemljama sa sjedištem u Pekingu, bavi se civilnom diplomatijom i aktivnostima na polju saradnje lokalnih samouprava između dvije zemlje.

Inicijative sa crnogorske strane pokreće Društvo, koje nakon dobijanja saglasnosti svoje predloge šalje Kineskoj Asocijaciji pobratimskih gradova sa inostranim zemljama.

Najčitanije