Memorandum o saradnji opštine Tivat i Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore

Tivat - Photo Anton Marković
Tivat – Photo Anton Marković

Predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel i predsjednik Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore mr. Samir Hadžić u utorak 20. januara u 10 sati će potpisati Memorandum o saradnji između opštine Tivat i Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore.

Nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji, u Opštini Tivat, prisutnim novinarima izjave će dati Predsjednik opštine Ivan Novosel i mr Samir Hadžić.

Incijativa za potpisivanje ovog Memoranduma potekla je od strane Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore, tačnije od predstavnika kineskih gradova koji su iskazali interesovanje za uspostavljanje pobratimskih odnosa sa opštinom Tivat, kao jednom od najprosperitetnijih opština u Crnoj Gori i šire.

Društvo prijatelja Kine i CG
Društvo prijatelja Kine i CG

Društvo prijateljstva NR Kine i Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom NR Kine u Crnoj Gori, i Asocijacijom kineskog prijateljstva sa inostranim zemljama sa sjedištem u Pekingu, bavi se civilnom diplomatijom i aktivnostima na polju saradnje lokalnih samouprava između dvije zemlje.

Inicijative sa crnogorske strane pokreće Društvo, koje nakon dobijanja saglasnosti svoje predloge šalje Kineskoj Asocijaciji pobratimskih gradova sa inostranim zemljama.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.