16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodni susret učenika ugostiteljsko turističke struke – GATUS 2017.

Međunarodni susret učenika ugostiteljsko turističke struke jugoistočne Evrope, GATUS 2017, čiji je domaćin bila hercegnovska Srednja mješovita škola Ivan Goran Kovačić, održan je od 21. – 23. septembra u Herceg Novom. Na susretu je učestvovalo 13 turističko-ugostiteljskih škola sa preko 100 učenika i to iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Ovaj susret takmičarskog karaktera imao je za cilj valorizaciju lokalnih kulturnih vrijednosti i razmjenu obrazovne prakse u ugostiteljstvu i turizmu.

Učesnici su se takmičiti u pet disciplina: postavljanje svečanog stola za poslovni ručak za četiri osobe, pripremanje nacionalnog jela po izboru, pripremanje barskih pića – koktela, u Gradskoj kafani, pripremanje restoranskog deserta u hotelu Plaža i osmišljavanje i prezentovanje trodnevnog “Special Interest aranžmana u vašem mjestu” za grupu ljudi, u Dvorani Park.

Sabiranjem odluka žirija iz svih kategorija najbolja škola u ukupnom plasmanu je bila Srednja šola za gostinstvo in turizem, Maribor.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije