15 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodni polumaraton – zatvoren put Muo – Lepetane

Međunarodna polumaratonska trka International Global Adria održava se danas 6.sepembra, nedelja na potezu Muo-Prčanj-Stoliv-Lepetani. Saobraćaj od kotorske Opšte bolnice ka Lepetanima zatvoren je od 8 do 13 sati. Za ovu priliku organizovan je pomorski prevoz na relaciji Kotor – Stoliv

Prema riječima Sedata Kare, predstavnika firme „Global port holding” iz Turske koja je organizator trke, cilj kompanije je da u skladu sa poštovanjem društvene odgovornosti ulaže u obrazovanje, sport, kulturu i životnu sredinu u zemljama u kojima posluje.

„Promovišemo zdrav stil života, predstavljamo Crnu Goru gostima iz inostranstva sa željom da vašu zemlju ponovo posjete, a sam događaj ima i humanitarni karakter jer će novac od startnine biti upućen Srednjoj ekonomsko školi u Baru” – kaže za Radio Kotor Kara koji se zahvalio svima koji su pomogli da se manifestacija organizuje.

„Poput brojnih svjetskih metropola Kotor je domaćin međunarodnog polumaratona na 21 kilometar za muškarce i žene i trke na 10 kilometara za muškarca i žene, a ova manifestacija nalazi se u Evropskom atletskom kalendaru trka na putu kao i međunarodnom kalendaru Atletskog saveza Crne Gore” – kazao nam je sekretar Atletskog saveza Crne Gore Milan Madžgalj.  Predviđeno je i osamdeset nagrada za sve kategorije te nagrade za najbolje učesnike iz Crne Gore.

Podsjetimo, organizator polumaratona je firma „Global port holding” u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore i Univerzitetom „Donja Gorica”. Pokrovitelj je Opština Kotor.

 

Najčitanije