8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodna radionica za duvačke instrumente

kamerna

Trinaesta po redu Međunarodna radionica za duvačke instrumente, počela je juče u Tivtu, u organizaciji ovdašnje NVO “Ars Peaesentia Boke Kotorske” i u saradnji sa tivatskom Muzičkom školom.

Tokom narednih sedam dana odvijaće se radionica saksofona koja ima 11 polaznika iz Crne Gore, Srbije iRusije, a vodi je profesor Bojan Vukelić iz Beograda.    Sedmodnevni rad završiće se koncertom „Svijet saksofona”, koji će se u okviru pratećeg programa festivala „Purgatorije”, održati u kompleksu Luštica Bay 9.avgusta u 21.sat.

Drugi dio ovogodišnje Mešunarodne radionice za duvačke instrumente u Tivtu počinje 17. i trajaće do 25.avgusta kada se održavaju seminari flaute, oboe, klarineta, fagota, trube, horne, trombone i tube. Sa polaznicim tih seminara iz više država Evrope, radiće profesori Marina Nenadović i Aleksandar Burkert (flauta), Bojan Pešić (oboa), Ognjen Popović, Veljko Klenkovski i Sofija Miolčanova (klarinet), Mladen Đorđević (truba), Nenad Vasić (horna), Aleksandar Benčić (trombon), Laslo Dijenaš (tuba).

Izvor:S. L.

Najčitanije