7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Mediji o ratu kriminalnih klanova u Kotoru

 

Kotor, poznat po kulturi i baštini, posljednjih mjeseci puni stranice crne hronike u Crnoj Gori. Grad pod zaštitom UNESCO-a sada štite specijalci. Specijalna antiteroristička jedinica na glavnom kotorskom bulevaru je uobičajena slika posljednjih dana, prenosi Al Jazeera.

Sukobi kriminalnih klanova u tom gradu, koji se gotovo svakodnevno dešavaju na ulici, ugrožavaju sigurnost građana i brojnih turista.

Odgovor policije na jedno ubistvo i čak sedam pucnjava u samo dva mjeseca, na ulici, naočigled građana i turista, desili su se u ovom crnogorskom gradu kulture.

„Bilo bi mi vrlo neprijatno da sam prisustvovala nekoj pucnjavi. Da je neko od mojih dragih koje poznajem sugrađana nastradao, sticajem okolonosti nije se desilo, ali svakako da se ne smije ni minut više oklijevati, nego preduzimati vrlo stroge mjere“, kazala je Snežana, stanovnica Kotora.

„Ne bojim se, ali ima puno kriminala, u ovom gradu se ljudi bave svakakvim stvarima, al’ dobro, biće to sve u redu jednog dana“, dodaje njen sugrađanin Đorđe.

Sukobi kriminalnih grupa u gradu počeli su krajem 2014., nestankom tovara od 200 kilograma kokaina u Valenciji. Od tada, sedam ubistava u Crnoj Gori i van nje, povezuju se sa Kotorom.

„Prije dva mjeseca javnost su uznemirili novinski natpisi da je cio grad pokriven neovlašćenim video nadzorom koji su postavili kriminalni klanovi kako bi kontrolisali ko se i kuda kreće. Nakon reakcije policije i tužilaštva, tri osobe su uhapšene u pokušaju da skinu kamere, za dio uređaja je utvrđeno kome pripadaj,u dok ih je 11 uklonjeno“, javlja reporteka Al Jazeere Milica Marinović.

 

 

Najčitanije