4 C
Kotor

Slušaj online radio

„Mayan Queen“ otvorila sezonu

Mayan Queen danas u Porto Montenegru
Mayan Queen danas u Porto Montenegru

Uplovljavanjem 93 metra duge luksuzne superjahte „Mayan Queen IV“ koja je danas stigla u Porto Montenegro iz Španije, u luksuznom tivatskom jahting-centru počela je ovogodišnja glavna nautička sezona.

„Mayan Queen IV“ ostaće u Tivtu najmanje dvije sedmice a njen vlasnik, jedan od najbogatijih Meksikanaca Alberto Baileres, redovan je gost i klijent Porto Montenegra. Činjenica da taj rudarski magnat čije se bogatstvo procjenjuje na preko 10 milijardi dolara stalno dovodi svoju superjahtu u Tivat, bila je i inicijalna kapisla interesovanja meksičkog izdanja lifestyle časobisa „Robb Report“ koji je ovih dana objavio veliki članak o Porto Montenegru, predstavljajući ga kao ultraluksuznu marinu koja nudi i trenutno najveći vez za superjahte u svijetu, sposoban da primi brodove dužine čak do 250 metara.

 Inače, Porto Montenegro ovog ljeta klijentima nudi ukupno čak 450 vezova, skoro duplo više nego lani.

„Dolazak jahte „Mayan Queen IV“ sjajan je uvod u glavnu sezonu od koje očekujemo zaista puno. Ključni događaji ovog ljeta su nam prestižne manifestacije „Superyacht Rendezvous Montenegro“  od 7.do 9.jula i „MYBA Superyacht pop-up Show“ koji će se održati od 2. do 5.septembra. Prema do sada potvrđenim najavama, računamo da će nam popunjenost marine u intervalu između ta dva događaja, dakle u špicu sezone, biti i preko 90 odsto.“- kazao nam je  PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Izvor:S. L.

Najčitanije