Matijević: Na djelu je svjesno devastiranje Aerodroma Tivat

Bokeški Forum oštro kritikovao stanje na i oko tivatske vazdušne luke

Aerodrom Tivat

Kada vidite da se neko profitabilno državno preduzeće u Crnoj Gori “raspada” onda sa velikom sigurnošću možete tvrditi da će uskoro u privatne ruke. A upravo to se dešava sa Aerodromom u Tivtu, gdje je vladajuća garnitura okupila sve svoje “kvalitetne” kadrove, kako bi izgleda što lakše otuđila tivatski Aerodrom – ocijenio je danas predsjednik Skupštine Bokeškog Foruma (BF) Branislav Matijević.

Ova lokalna partija koja se protivi namjeri Vlade Crne Gore da aerodrom Tivat da u dugoročni zakup zainteresovanom investotoru, juče je medijima dostavila niz fotografija koje kako ističu, dokazuju namjeran loš i nesavjestan rad nadležnih, a što treba da obezvrijedi tivatsku vazdušnu luku u očima domaće javnosti.

„Ono što se dešava sa stanjem inventara na Aerodromu, radom novoformiranog Parking servisa, čestim konfuzijama i kolapsima koja se dešavaju je za rubriku “vjerovali ili ne”, naročito kad je u pitanju međunarodni aerodrom. Turisti koji dolaze poslije višečasovnog leta, bukvalno u toaletima nemaju mogućnost da operu ruke, o sapunima i ubrusima da ne govorimo, a svaka druga WC šolja ne radi. Redovi se mjere desetinama ljudi.“- saopštio je juče Matijević dodajući da je „posebna priča“ novoformirano opštinsko preduzeće Parking servis koje upravlja parkiralištem za automobile u vazdušnoj luci, a „na kojem umjesto nekadašnja tri, sada radi šest ljudi.“

„Koliko kvalitetno svjedoče i kolapsi koji se dešavaju zbog njihovog nerazumjevanja u sopstveni posao. To je valjda moralo tako, budući da se donijela “pametna” odluka da se u špicu sezone obučavaju novi kadrovi, a oni sa recimo 17 godina radnog staža šalju na Biro rada. Tako je kad politički podobni uzimaju mjesta sposobnima“- ocijenio je predsjednik Skupštine BF.. dodajući da fotografije koje su snimili, pokazuju „dio tužne svakodnevice aerodroma koji se ponosi činjenicom da je opslužio skoro milion gostiju.“

„Kako su to uradili, bolje da nisu, jer prva slika sa našim gradom teško da će ih privoljeti da se ponovo vrate. Ostaje nam da vjerujemo da će se aktuelna vlast, prvi put u svojoj višedecenijskoj torturi, dozvati pameti i krenuti da radi ono za šta je od svojih poreskih obveznika plaćena. A ne da se svjesno igra sudbinama ljudi, koji su ostavili život pokušavajući da Tivtu daju ruho koje je zasluživao prije njihovog gazdovanja državom“- istakao je Matijević zaključujući da  Aerodrom Tivat „mora ostati u našem vlasništvu i na njemu moraju raditi ljudi koji poznaju svoj posao“.

2 Komentari

  1. Alote…ma stručni kadrovi učiteljskog smjera…e..majko rođena…a ženica iz NS adatana u DPS…i muž i ženica ,glavni a borami jes..kade mi nemamo avizanih i spremnijeh…Moj Matijeviću,što ti radi rođakova ženica,sem što šeta dentijeru,novi službeni autić…Sve joj u Tivtu znadu ovi iz Trebjese,jes…i iz Belog Polja…Vinetu…i oni drugi…mada mi se para da oni mali te je sad na rehabilitovanje,kolo vodi..lbokeksko….jes ,baš poskakuje…pocupkava…aaaa…eee..strva nam nema u ovemu cirkuzu od komunitade đe furešti nesposobnjakovići ufatiše fotelje.

  2. Pa da, zar nije bila smjena Pinjatića, školovanog kadra, nepolitičkog kadra, koji je stezao, pa ga istjerali oslobodioci, rivijere, gumare, rođaci i partiski drugovi, ne branim gsp. Pinjatića, ali to je kao kad imate ženu lijepu i ne baš vitku, dobru domaćicu, i vi dovedete, manekenku o kojoj mjesto bruji, ta kuća ne može naprijed.a i što bi naprid pa mi smo balkanci jel da.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.