10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Matica Boke – tribina posvećena Nacrtu Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata

Boka Kotorska – foto Boka News

NVO Matica Boke u četvrtak sa početkom u 18 sati u  multimedijalnoj sali Opštine Tivat organizuje javnu tribinu posvećenu Nacrtu Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata.

Nacrt ovog zakona izazvao je proteklih dana veliko ogorčenje javnosti i najvećeg dijela lokalnih uprava u Crnoj Gori koje su ga ocijenili centralističkim i usmjerenim na oduzimanje i onako tankih nadležnosti opština u oblasti planiranja i izgradnje sopstvenog prostora.

Kako je najavljeno, učesnici skupa u Tivtu biće predstavnici stručne javnosti – arhitekte, planeri i pravnici, nadležno Ministarstvo održivog razvoja i turizma i uprave, predstavnici lokalnih samouprava Tivta, Kotora, Herceg Novog i Budve, načelnici Sekretarijata za urbanizam bokeljskih opština, predstavnici Inženjerske komore Crne Gore i NVO sa primorja koje se bave ovom problematikom.

“Cilj skupa je da stručna javnost, lokalne samouprave i građani daju svoj sud i da se bliže upoznaju sa detaljima ovog zakonskog rješenja”- kazao je predsjednik UO Matice Boke, Željko Komnenović.

Flora Art

Najčitanije