10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Matica Boke – odlučni u odbrani od politikantskih pokušaja devalvacije ugleda…

Boka Kotorska – foto Boka News

Želeći građanskoj listi „Bokeljski demokratski forum“ svaku sreću na predstojećim izborima u Herceg Novom, poručujemo da je naše saopštenje od 5.marta imalo za cilj odbranu Matice Boke od jednokratnih političkih zloupotreba a ne napad na bilo koga, poručio je Željko Komnenović predsjednik UO Matice Boke.

„Obzirom da zamjenom teza žele da opravdaju svoje postupke, onda u ovoj prilici moramo istaći da se u svakom segmentu slažemo sa njihovim programskim ciljevima. To nije teško jer ciljevi koje su naveli pripadaju platformi Matice Boke, koja se blizu dvije decenije bori za njih.

Ono što se ovoj grupi očigledno ne sviđa je što je Upravni odbor Matice Boke odlučan u namjeri da odbrani interese i ciljeve Udruženja od manipulacija i zloupotreba. Od politikantskih pokušaja devalvacije ugleda, Matica Boke uspješno se odbranila u prošlosti, a to će sigurno uspješno raditi i u budućnosti. Istine radi, javnost želimo da upoznamo da se grupa od 11 mladića prije desetak dana učlanila u hercegnovsku podružnicu Matice Boke. Ista grupa je paralelno započela organizovanje političke platforme rada, vrbujući članove Upravnog odbora Matice Boke i pokazujući grb Matice Boke okružen sa dva medvjeda za svoj stranački logo.

Sve su to radili ne upoznajući sa svojom namjerom organe upravljanja organizacije čiji su postali svježi članovi, usput se predstavljajući kao Bokeški forum za Herceg Novi od koga su očigledno preuzeli tezu o „ukidanju Morskog dobra“.

Obzirom da je riječ o mlađim osobama, na njihovim epitetima koje vezuju za Maticu Boke ne želimo da im zamjerimo jer je vrijeme majstorsko rešeto. Ipak „prazne priče“ i Matica Boke ne mogu da stoje u istom tekstu, jer je naša NVO učinila mnogo više za Boku nego što su uradile i što će uraditi mnoge političke stranke. Pa i one čiji su predstavnici „Bokeškog demokratskog foruma“ do juče bili članovi.

Poštovana gospodo iz „Bokeljskog demokratskog foruma“, politički identitet ne može se praviti „kopi pejst“ sistemom, jer čak i u Crnoj Gori plagijati ne mogu da zastare. Vaše apsolutno pravo je da se politički organizujete i borite za svoje ciljeve ali ne preko leđa Matice Boke čiji su rezultati rada prepoznati i vidljivi. Pozitivni identitet se gradi povjerenjem, građanskom hrabrošću, višegodišnjim radom i rezultatima. Vaši savjetodavci su očigledno propustili da vam ukažu na te „sitnice“, ali svaka se škola plaća“ – kaže se u saopštenju Upravni odbor Matice Boke koje potpisuje predsjednik Željko Komnenović.

Najčitanije