16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Maštovite maske preplavile Pine

Više stotina ljudi okupilo se danas na gradskoj rivi Pine u Tivtu da po izuzetno lijepom vermenu uživa u velikom školskom maskenbalu što su ga zajedno priredili Osnovna škola „Drago Milović“ i Javna predškolska ustanova „Bambi“.

Skoro 400 djece – polaznika predškolskih grupa tivatskog vrtića i učenika nižih razreda OŠ „Drago Milović“ uz pomoć svojih vaspitača, nastavnika i roditelja, napravilo je mnogo maštovitih i lijepih maski u kojima su djeca organizovano prodefilovala gradom. Na Pinima su ih dočekali brojni oduševljeni građani, kao i stručni žiri koji je ocjenjivao najbolje maske. Žiri u sastavu Tatjana Jelić (Opština Tivat), Melita Ciko (NVO Harlekin), Zoran Kruta (NVO Maškarada), Ivan Knežević i Marijana Terzija (OŠ Drago Milović) imao je zaista težak posao.

“Imamo preko 20 grupnih maski pri čemu imamoi  slučajeve da su se neka odjeljenja i udružila da zajedno naprave jednu masku i koreografiju. Preko 300 naših učenika uzrasta do petog razreda se maskiralo, a najbolji će dobiti niz atraktivnih nagrada – izlete za svoj razred, te korpe sa kolačima i slatkišima”- istakla je direktorica OŠ “Drago Milović”, profesorica Ružica Lazarević, dodajući da će nastiojati da ovaj zajednički maskembanl za djecu iz vrtića i nižih razreda osnovne škole na ulivama Tivta, postane tradicionalan. Ona je svim učesnicima maskenbala obećala  veliku školsku žurku, ističući da je impresionirana kreativnošću koju su djeca pokazala osmišljavajući maske.

Žiri je nagradu za najveseliju masku dodijelio grupi „Djeca cvijeća“, dok su za najozbiljnije proglašeni „Maturanti“. Nagradu za najkreativniju masku zaslužili su „Suncokreti“, dok su najoriginalniji bili „Moderni dalmatinci“. Specijalne nagrade za ideje dobili su „Pekari“ i „Mimoze“.

Za najbolju maksu na maskenbalu proglašeno je “Grožđe” odjeljenja III4 sa učiteljicom Anom-Marijom Franović na čelu koja se takođe maškarala zajedno sa svojim učenicima i stoga zavrjedila posebnu pohvalu žirija.

Drugonagrađena je maska “Daj mi krila za još jedan krug” odjeljenja IV4, dok je treću nagradu osvojila maska “Zimske fešte” područnog odjeljenja OŠ “Drago Milović” iz Gradiošnice,

Izvor:S. L.

Najčitanije