“Maškarana noć” u Tivtu

Najava prvog ljetnjeg karnevala u Tivtu 2018.

“Maškarana noć” ili karnevalskim žargonom rečeno Veliki Abrum  za predstojeći prvi ljetnji karneval dogodine u Tivtu, održana je u subotu u tom gradu, privukavši veliki broj gostiju – domaćih i fureštih.

Feštu je u cilju afirmacije i promocije lokalne karnevalske tradicije, priredila NVU “Maškarada” uz podršku Opštine, Turističke organizacije i Centra za kulturu Tivat, a prisustvovali su joj i visoki funkcuioneri Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova (FECC). Tu su u ime crnogorske podružnice FECC-a bili predsjednik Branko Đurica i potpredsjednik Vasilije Bajrović, a specijalni gost bio je predstavnik Internacionalnog Borda Federacije evropskih karnevalskih gradova, Aleksandar Cicimov. On je pozdravio odluku NVU “Maškarada” čiji su se članovi su se, kako je kazao, odvažili da iduće godine organizuju međunarodni ljetnji karneval u Tivtu.

Veselu maškaranu povorku koja se kretala od stare zgrade Opštine u ulici Luke Tomanovića kroz centar Tivta do gradske rive Pine, predvodile su mažoretke i Glazbeno-prosvjetno društvo “Tivat” koje je izvelo i čuvenu numeru “Bokeljska noć”. Na Pinima je priređen performans maškara među kojima je bila i nova kolektivna maska NVU “Maškarada” nazvana “Tivatska vlastela”, a koja asocira na svijet bogatih kotorskih, peraških i prčanjskih plemićkih porodica koje su vjekovima svoje ljetnjikovce i kuće za odmor na području današnjeg Tivta.

Voditelj programa bio je tivatski novinar i publicista Mašo Čekić koji je podsjetio na istorijat maškaranja i karnevala u Tivtu, a svečanost je potom  nastavljena na brodu “Vodena kočija” na kom je, uz krstarenje Bokom, održan „Maškarani bal na vodi“ uz muziku grupe „Exodusi”.

1 komentar

  1. Kakve maškare…maškarconi…akužani furešti na foteljama moga grada…karneval…sa cvijetovima…računima za cvijeće…alote…dobri moji adatani ,jerbo takve maškarade odavno Tivat nije imao…ma ni toliko funkcionera,sekretara,sekretarijata…uf…sve štihovi…a znaveni,jesu nebore…esu,esu…Dako ta maškarada bude rezultom,dobrijem napravljena…spaljivanjem krnevala te ig je oni Iz Beloga Polja šumski ratnik avizao…do ultime,kupujmo cvijeće,guz papir,prezence,parfume…vozimo se od repa do gubice…reklamirajmo dentjeru i ove preśednike kućnijeg savjeta predlažimo za preśednike države…ma,što..mogu bit,a što ne…kad su kapac bit ovakviji profesuri razredne nastave,onda mogu..mogu…no,da nam se ne ofende sorele…adio te

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.