11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

„Maškarana noć” u Tivtu 26.avgusta

NVO Maškarada – foto Boka News

„Maškarana noć” naziv je karnevalske manifestacije koja će biti održana u subotu 26. avgusta u organizaciji  NVU „Maškarada” iz Tivta.

Program počinje u 21 sat nastupom Glazbeno prosvjetnog društva Tivat, mažoretki, maškara i funkcionera Federacije evropskih karnevalskih gradova koja kreće od stare zgrade opštine do Pina, gdje će se ispred školslog broda Jadran održati predstavljanje grupa i kolektivnih maski, čitanje proglasa za karneval, nakon čega slijedi maškarani bal na vodi – krstarenje i maskenbal na Vodenoj kočiji uz zvuke grupe „Exodusi”.

Karnevalska svečanost predstavlja najavu međunarodni karneval koji je planiran u Tivtu naredne godine, kao i krunu dosadašnjeg rada udruženja s obziron na činjenicu da će premijerno u Tivtu biti predstavljene dvije kolektivne maske. Maska „Teuta i ratnici” višestruko nagrađivana, predstavljena po karnevalima u Crnoj Gori i regionu, izazivala je oduševljenje publike, dok je maska „Tivatska vlastela” tek „izašla iz radionice”, poručuju organizatori.

Specijalni gost manifestacije je predstavnik Internacionalnog borda federacije evropskih karnevalskih gradova, Aleksandar Cicimov.

Maškarana noć

Pozivamo sve građane i turiste da se maškaraju i da nam se prudruže u nezaboravnoj Maškaranoj noći na Pinima i Vodenoj kočiji, poručuju iz NVO „Maškarada”.

Pokrovitelji manifestacije su Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat i Centar za kulturu Tivat.

 

Najčitanije