12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Marovićima privremeno oduzeta imovina

Svetozar Marović
Svetozar Marović

Na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva podgorički Viši sud oduzeo je privremeno kompletnu imovinu Svetozara Marovića, njegove supruge Đorđine, sina Miloša i njegove porodice.

Specijalni državni tužilac podnio je zahtjev da se imovina osuđenog vođe budvanske kriminalne grupe zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage – da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima, pišu Vijesti.

Odlukom Višeg suda privremena mjera zabrana korišećenja imovinom upisana na desetak nekretnina te budvanske porodice.

Na listi “zamrznute” imovine je stan Svetozara Marovića od 90 kvadrata, koji je sredinom jula prodao za 180.000 eura, ali je sada stavljena blokada izvršenja kupoprodajnog ugovora koji je bio sklopljen sa slovenačkom državljankom.

Vijesti navode da je blokirana i četvorospratna vila Đorđine Marović u budvanskom nasleju naselju Babin do, koju je, prema tvrdnjama finansijskih istražitelja, fiktivno prodala za milion i po eura.

Blokirana je imovina i mlađeg Marovića, njegove supruge Tamare, kao i šuraka Ivana Popovića.

Marovići se žalili na privremeno oduzimanje imovine

Advokat Zdravko Begović uložio je žalbu na odluku podgoričkog Višeg suda da privremeno oduzme kompletnu imovinu Svetozara Marovića, supruge Đorđine, sina Miloša i njegove porodice.

Mi smo dobili takvo rješenje Višeg suda i na to rješenje u zakonskom roku od osam dana izjavili žalbu Krivičnom vijeću Višeg suda”, kazao je Begović za TVCG.

On kaže da je u žalbi kao obrazloženje navedeno da je ogroman dio imovine na koju je satvaljena privremena mjera stečen na zakonit način.

“Radi se između ostalog i o stanu Svetozara Marovića koji je dobio unatrag 30 godina kao predsjednik Izvršnog odbora Opštine Budva. Zatim o stanu Miloša Marovića koji je kupljen na osnovu kredita koji još uvijek otplaćuje, zatim o imovini koja je stečena putem nasljedstva.

Mi smo apsolutno ubijeđeni da će Krivično vijeće takvo rješenje sudije za istragu Višeg suda ukinuti i da će prihvatiti navode iz naše žalbe”, poručio je Begović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije