14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Marković predsjednik SO Budva

SO Budva - Veselin Marković - foto CDM
SO Budva – Veselin Marković – foto CDM

Lider budvanskog SNP-a Veselin Marković izabran je danas za novog predsjednika SO Budva.

Konstitutivnu sjednicu obilježio je i izlazak tri odbornika CDU jer nije intonirna himna i jer u sali nisu bile istaknute zastave Crne Gore i Opštine Budva.

Marković je rekao da je u pitanju organizacioni propust i da nije siguran da je to namjerno urađeno.

On je kazao da će propust biti ispravljen za sedam dana kada će biti održana svečana sjednica povodom Dana Opštine.

Đorđe Zenović: Znali smo da će nas prilikom preuzimanja vlasti u Budvi sačekati i prazna kasa i brojni drugi problemi

Đorđe Zenović
Đorđe Zenović

“Naravno, znali smo da će nas prilikom preuzimanja vlasti u Budvi sačekati i prazna kasa i brojni drugi problemi. Na to smo i pred izbore ukazivali građanima Budve koji su, svjesni da je DPS odgovoran za takvo stanje kao i ko je za razliku od njih spreman i kadar da se nosi sa tim problemima, svoj stav rekli na lokalnim izborima” – kaže se u saopštenju Demokrata Budve, koje potpisuje Đorđe Zenović.

“Demokrate su pred građane sasvim otvoreno, jasno i direktno izašle sa stavom da neće biti lako, ali da ćemo uz pomoć kolega iz opozicije i svih dobronamjernih sugrađana uspjeti da stabilizujemo finansijske, socijalne, urbanističko-komunalne i društvene prilike u Budvi.

Iz tog razloga ne treba nikoga da plaše poslednji potezi centralne vlasti, pa ni to što je u petak Vladin fond za obeštećenja od opštine prinudno naplatio 980 000 eura. Ne čudi ni momenat koji je odabran za prinudnu naplatu, pred sam čin fomiranja nove vlasti u Budvi, kako bi tu istu vlast već u prvom mjesecu rukovođenja dovelo u nezavidnu situaciju.

Sasim razumljivo je svakome ko iole poznaje način funkcionisanja i vrijednosne kvalitete koji se baštine u DPS-u to što su nekoliko mjeseci pred izbore, uz dosluh sa centralom DPS-a, Vladom i brojnim povjeriocima koje dominatno čine njihovi simpatizeri i partneri u raznim vidovima službenih zloupotreba i mahinacija, kupovali socijalni mir kao jedan vid predizborne kampanje. Uredno su sve zarade do novembarske isplaćene zaposlenima u javnom sektoru. Urednije nego ikad su se naplaćivali dugovi prema opštini i takav priliv sredstava, koji nije bio praksa za 4 godine mandata DPS-a, je omogućio redovno servisiranje svih potreba građana. Čak ni to, pored već opštepoznate metode kupovanja glasova i ucjena, nije pomoglo DPS-u da u Budvi ubjedi građane da su pravi izbor.

Čim uspostavimo vlast u Budvi i formiramo sve organe veoma ozbiljno ćemo se posvetiti svođenju bilansa u državnoj kasi i formiranju registra pokretnih i nepokretnih stvari u vlasništvu opštine. Sa rezultatom i stanjem ćemo izaći pred građane i preduzeti sve zakonske korake kako bismo naplatili višemilionske dugove prema opštini i evidentirali sva založna prava na imovini svih građana i pravni osnov zasnivanja tih prava. Takođe, brojni ugovori koje je organizovana kriminalna grupa DPS sklapala sa svojim članovima ili pridružnicama će biti predmet revizije i svaki za koji se utvrdi da u neravnopravan položaj stavlja opštinu, ili ima elemente ništavosti, će takođe biti predmet postupka za ocjenu ništavosti i stavljanja van pravnog dejstva svih, ili pojedinih odredbi.

Iz tog razloga, ni ova prinudna naplata od strane Fonda za obeštećenje ne treba da plaši građane, iako je u ovom momentu sasvim sigurno ispraznila opštinsku kasu. Naići ćemo i na mnoge druge vidove opstrukcije, ali uvjeravamo javnost da imamo mehanizme za odbranu od istih i da će u krajnjem rezultat našeg upravljanja lokalnom upravom biti stabilizacija prilika.

Konačno, poručujemo i centralnoj vlasti da ćemo biti iskreni partneri i da u nama neće naći neprijatelja za sve što je u isljučivom interesu svih građana, a u skladu sa principima i načelima kojima su ti građani dali podršku, bez obzira na njihove moguće destruktivne korake”, navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Najčitanije