22 C
Kotor

Slušaj online radio

Marković: Portonovi će biti završen u roku

Dusko Markovic Portonovi – posjeta gradilistu- foto gov.me

Turistički kompleks Portonovi u Kumboru biće završen u zadatom roku, a Crna Gora će dobiti rizort po kojem će biti prepoznata na svjetskoj turističkoj mapi, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković.

“To će biti projekat koji će biti podsticajan za razvoj nove Crne Gore. On neće podsticati samo naše potencijale u građenju i investiranju, nego u promišljanju, kreiranju i odgovornosti kako da upravljamo svojim resursima”, rekao je Marković nakon obilaska gradilišta kompleksa Portonovi.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je Marković kazao da je kompanija Azmont Investments, koja realizuje projekat gradnje rizorta Portonovi, ozbiljan i odgovoran investitor.

“To je investitor kojeg smo željelli, koji poštuje Crnu Goru i ugovorne obaveze i ima dobru i otvorenu saradnju sa Vladom i građanima ovog prostora. Društvena odgovornost ove kompanije može biti primjer za mnoge druge koji dolaze u Crnu Goru”, poručio je Marković.

On je saopštio da je prilikom obilaska gradilišta vidio da naselje niče, a da je marina skoro spremna za konačni završetak.

“Danas smo tu da zajedno definišemo sljedeće korake kako bismo se uskoro svi zajedno radovali jednom ovakvom turističkom rizortu, koji će ne samo oplemeniti Crnu Goru, nego će je učiniti trajno drugačijom“, rekao je Marković.

Portonovi

Iz Vlade je saopšteno da je na najvećem turističkom gradilištu u Evropi, na kojem Azmont Investments gradi hotelsko-stambeni kompleks sa marinom, zaposleno skoro 700 radnika. Najveći hotel vodiće prestižni operater One and Only.

Gradilište se nalazi na prostoru nekadašnje kasarne Orijenski bataljon u Kumboru.

Vlada je u julu 2012. godine sa Azmont Investmentsom zaključila ugovor o dugoročnom zakupu lokacije kasarne, koji podrazumijeva ukupno ulaganje od oko 258 miliona eura.

U projekat je do kraja prošle godine, prema podacima investitora, uloženo 210,3 miliona eura. Azmont je nakon zaključenja ugovora sa hotelskim operaterom One and Only najavio investicije vrijedne 650 miliona eura.

U delegaciji koja je obišla gradilište rizorta Portonovi, pored Markovića su bili ministri održivog razvoja i turizma, unutrašnjih poslova, finansija i saobraćaja i pomorstva, Pavle Radulović, Mevludin Nuhodžić, Darko Radunović i Osman Nurković, kao i direktori Uprave carina i Morskog dobra, Vladan Joković i Predrag Jelušić.

Najčitanije