Marine i turistički brodići radili bez dozvola

Rezultati UIP u kontroli nautičkog turizma

Boka kotorska – foto Boka News

Tokom tri ljetnja mjeseca inspektori Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore (UIP) obavili su ukupno 43 kontrole plovila registrovanih za djelatnost brodskog taksi prevoza  na Crnogorskom primorju, pri čemu su 32 plovila imala uredne sve papire.

„U 11 slučajeva utvrđen rad bez odobrenja. Doneseno je 11 rješenja o zabrani obavljanja turističke djelatnosti (prevoz turista taksi brodićima), kao i 12 prekršajnih naloga kojima su sankcionisani subjekti nadzora u ukupnom iznosu od 2.300 eura – rečeno na je u UIP.

Inspektori su u periodu od 1.juna do 31.avgusta obavili i ukupno 47 kontrola u oblasti izdavanja skutera, pri čemu  je u 26 slučajeva utvrđen rad bez odobrenja. Ukupno je u ovoj oblasti otkriveno 36 nepravilnosti i izrečene su kazne sa 12 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 14.600 eura.

UIP je tokom tri ljetnja mjeseca obavila i sedam inspekcijskih nadzora u marinama, pri čemu je u četiri slučaja utvrđen rad bez odobrenja i izrečeno je šest prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.100 eura.

Iz Uprave kojoj rukoviodi Alija Košputa (BS) kazali su da Turistička inspekcija, u skladu sa svojim kadrovskim i organizaciono-tehničkim mogućnostima, „vrši nadzor svih subjekata, kako u oblasti nautičkog, tako i u svim sferama poslovanja turističko-ugostiteljske djelatnosti i svojim radom pokušava da utiče na suzbijanje sive ekonomije u svim sferama poslovanja“.

„U nekim slučajevima je vrlo teško dokazati stvarno činjenično stanje, tj.ponekad je situacija u trenutku nadzora i dolaskom inspektora drugačija od stvarne. Kako je ljeti priliv gostiju veći, kao i broj subjekata koji rade, petnaest turističkih inspektora na teritoriji cijele Crne Gore, uspije bar jedan put da obiđe sve subjektet urističko-ugostiteljske oblasti. Tamo gdje ima indicija da postoje nepravilnosti, subjekti se obilaze i više puta“- objašnjavaju u UIP.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.