20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Marina Luštica Bay na ljeto prima prve jahte

Lustica-bay

U drugoj velikoj marini u Tivtu nakon Porto Montebnegra, onoj u turističkon kompleksu Luštica bay u zalivu Trašte, privode se kraju završni radovi, pa će marina na ljeto biti stavljen u upotrebu i primiti prve jahte.

U potpunosti su realizovani  svi strukturni građevinski radovi na izgradnji glavne marine sa 176 vezova i pripadajućeg obatnog šetališta. U toku su finalni zanatski radovi na postavljanju i instaliranju opreme i pripadajuće infrastrukture. Uporedo sa radovima na glavnoj marini, realizuju se i radovi na obližnjem rtu Kočište -Brajanovica, na kojem će se, uz izgradnju infrastrukture/pristaništa za pristajanje brodova dužine do 100 metara, obezbijediti otvaranje novog pomorskog graničnog prelaza sa svim tehničkim i administrativnim kapacitetima za rad državnih organa na tom području.

Novoizgrađena marina u Luštici Bay-u tako će biti i luka otvorena za međunarodni saobraćaj, a imaće i stanicu za snabdijevanje jahti gorivom u zoni sekundarne marine. Ovaj objekat nautičkog turizma sa 176 mjesta za brodove od šest do 35 metara dužine je dizajniran da, u stilu tradicionalnih crnogorskih naselja uz obalu, bude centralna tačka u naselju u marini.  Glavna marina u Luštica Bay-u nudiće opcije za kratkoročni i dugoročni zakup vezova, a u ponudi će biti i sportski klub, 24-časovna podrška multilingvalnog tima, usluge popravke i održavanja, jaht klub i prostorije za posadu, 24-časovno obezbjeđenje i video nadzor, Wi-Fi internet pristup i neophodna vodovodna i infrastruktura za snabdijevanje električnom energijom. Katrakteristike i ponzuda nove marine upravo su predstavljeni 26. međunarodnom sajmu nautike Dubai International Boat Show (DIBS) koji se u prijestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata održava do 3. marta.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije