15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Mapiranje važnih mjesta za djecu u Risnu, Morinju i Perastu”

U Osnovnoj školi „Veljko Drobnjaković” u Risnu danas su predstavljeni projekti „Mapiranje važnih mjesta za djecu u Risnu, Morinju i Perastu”, kao i predstavljanje publikacije nastale u okviru školskog projekta „Lovor”.

„Ovo je naš pokušaj da ono što smo radili u učionicama prikažemo zainteresovanim građanima i na taj način utičemo na lokalnu zajednicu u cilju kvaliteta života djece u Risnu, Morinju i Perastu. Ovo je bila dobra prilika da djeca pokažu odraslima kako doživljavaju mjesto u kojem žive”, kazao je direktor risanske osnovne škole Dragutin Šćekić.

Mališani iz Risna zahtjevaju da se uredi dvorište tamošnje osnovne škole, da dobiju maratonsku i biciklističku stazu, igralište za fudbal, rukomet i košarku, plaže i livade da postanu mjesto njihovog svakodnevnog susreta, te da se okosi prilaz školi, jer je zarastao u bujnu vegetaciju.

Djeca iz Perasta tražila su da se u njihovom okruženju postavi tobogan u moru na plaži „Pirat bara”, da plaža Borići na kraju Perasta bude dostupna i najmlađima, kao i da se uredi igralište u blizini citadele, budući da su izjavili kako im je zanimljiva za istraživanje.

Morinjska djeca žele više parkovskog mobilijara, da se uredi podvožnjak koji služi za prelaz pješaka od osnovne škole do magistrale, da se košarkaški i fudbalski tereni što hitnije urede, kao i da se postavi saobraćajni znak koji označava blizinu škole, kako bi djeca bezbjednije prelazila ulicu.

Predestavljena je i publikacija nastalu u okviru projekta „Lovor” – od lista do eteričnog ulja – koju su pripremile učiteljice Sunčica Radović i Ana Šolc.

Prezentaciji su pored djece prisustvovali roditelji, građani, kao i njihovi posebni gosti predstavnici Crvenog krsta Kotor.

Najčitanije