13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

„Mamula“ pobjednik 5. Kupa podvodnog ribolova u Herceg – Novom

Podvodni Kup Herceg Novi
Podvodni ribolov – Kup Herceg Novi

Pobjednik petog otvorenog Kupa Herceg Novog u podvodnom ribolovu, koji je održan danas, je ekipa Sportsko ribolovnog kluba ,,Mamula“, koja je svojim ulovom skupila 12600 bodova.

U konkurenciji od sedam klubova iz Crne Gore i dva iz Hrvatske drugoplasirana je bila ekipa Stožanac iz Splita sa 5760 bodova, a treće mjesto zauzela je podgorička ekipa Deep blue sa 3335 bodova.

Mjerenje ulova i proglašenje najboljih obavljeni su u hotelu „Aleksandar“, a po pravilima boduje se svaka riba preko 400 grama, osim kernje i divljači koje moraju imati minumum 2500 grama. Svaka vrsta dobija bonus od hiljadu poena. Najveća ulovljena riba je bila palamida od 2600 grama koju je ulovila ekipa Mamula iz Herceg Novog.

,,Uslovi u moru su bili loši usljed višednevnog juga, uz to je i temperatura mora bila neadekvatna, jer nije bila ni prehladna da bi se riba skrivala u rupe, a ni pretopla da bi više plivala, pa je bilo teško naći taktiku kako loviti, zato je bio i loš ulov. Međutim, iskreno mnogo više sam očekivao jer su u Hrvatskim ekipama asovi svjetskog nivoa, ali vrijeme je učinilo da je slabiji ulov. Ali kao organizator sam zadovoljan jer su se svi bezbjedno vratili i to je imperativ, nije bitno samo takmičenja i riba, već druženje i da ugostimo ronioce kojima smo i mi gosti na njihovim takmičenjima’’, kaže Dejan Drašković iz SRK ,,Mamula’’.

Najčitanije