7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Mamula – Očekuje se odobravanje ugovora u Skupštini…

Animacija budućeg kompleksa na Mamuli
Animacija budućeg kompleksa na Mamuli

Da je Crna Gora makismalno zaštićena kada je u pitanju projekat na ostrvu Lastavica sa tvrđavom Mamula, potvrđuje i činjenica da naša Vlada može u bilo kom trenutku da raskine ugovor sa švajcarskom kompanijom Orascom i novizgrađeni kompleks preuzme besplatno.

To je Dnevnim novinama potvrđeno u Orascomu, a predstavnici švajcarske kompanije su ponovili da će ostrvo nakon investicije ostati otvoreno za javnost kao destinacij sa muzejom i hotelom.

Radovi na projekata Mamula vrijednom 15 miliona eura počeće, kako su istakli u Orascomu, nakon što se steknu zakonski uslovi za to, tj. kada ugovor bude odobren u Skupštini, urađeni i odobreni glavni i projekat konzervacije, kao i građevinska dozvola.

“Tek nakon toga, počinje rok od 18 mjeseci tokom kojeg kompanija mora da završi rekonstrukciju ostrva i njegovo pretvaranje u hotel sa pet zvjezdica i muzej”, rekla je Dnevnim novinama PR savjetnik švajcarske kompanije Orascom Development Holding na projektu Mamula Dragana Bećirović.

Prema njenim riječima, ugovor je striktan i njime su jasno definisana sva prava i obaveze.

“Mi ne možemo postati vlasnici niti lokacije niti budućeg rizorta, kako tokom izgradnje, tako ni tokom njegovog poslovanja. Ne možemo založiti ostrvo za kredit, a Vlada je, pored ostalog, obezbijedila i garanciju tako što je ugovorom definisala da ima pravo da raskine ugovor i preuzme novoizgrađeni kompleks bez obaveze plaćanja bilo kakve naknade”, objasnila je Bećirović.

Najčitanije