16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mali preduzetnici ostvarili profit na Školskom bazaru

U sklopu Dječije nedjelje, u OŠ „Drago Milović“ u Tivtu danas je održan Školski bazar, koji su pripremili učenici III – VI razreda, zajedno sa svojim nastavnicima. Učenici su posjetiocima Školskog bazara ponudili na prodaju različite proizvode nastale u školskim kreativnim radionicama.

Prodavali su kolače, tučene masline, sok od grožđa, oslikano staklo, školjke, podmetače, narukvice, slane slike, oslikane saksije sa cvijećem, radove u „dekupaž“ tehnici…Kao mali preduzetnici, učenici su formirali cijene svojim proizvodima, imali su i kase, a predstavnici  Savjeta roditelja  su sve nadgledali.

Kao zanimljivost izdvajamo da su neki od njih napravili pozivnice za svoje roditelje i prijatelje.

Odjeljenje III4 uspjelo je zaraditi 180 eura od tučenih maslina, od čega imaju namjeru da kupe projektor za učionicu. Njihov ekološki, tradicionalni proizvod imao je originalno pakovanje sa etiketom na tegli.

Posebu pažnju izazvali su štandovi učenika područnih odjeljenja iz Gradiošnice i Donje Lastve koji su prodavali ukrase od školjki, figure od šišarki, oslikane teglice, kao i „slane slike“ oslikane posebnom tehnikom koja je ostala njihova poslovna tajna.

Tivat - Školski bazar 2015.
Tivat – Školski bazar 2015.

Zarađeni novac učenici će potrošiti za kupovinu potrebnih nastavnih sredstava ili za ukrašavanje kabineta, a čula se i ideja da se novac uplati na račun kako bi ga sačuvali za izlet na proljeće.

„Ministarstvo prosvjete je preporučilo da učenici usvajaju osnovna znanja iz preduzetništva kroz sve predmete, tako da smo osmislili kreativne radionice iz različitih oblasti. Kao krajnji rezultat nastali su proizvodi koji su danas ponuđeni na prodaju u sklopu Školskog bazara“ kazala je za naš portal direktorica škole Ružica Lazarević.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije