13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Mali kapo Marko Crnjac podigao zastavu karnevala

Mali kapo Marko Crnjac večeras je podigao zastavu karnevala na Sat kulu, čime je i zvanično počeo IX. međunarodni dječiji karneval u Herceg Novom.

Svečano otvaranje zakazano je u petak 5. juna na bazenu na Škveru, u 20 sati. Tada će predsjednik opštine Nikola Gojković predati ključeve grada malom kapu karnevala. Biće izabrana i princeza karnevala. Oni će u subotu 6. juna od 18 sati predvoditi međunarodnu dječiju karnevalsku povorku od Trga „Nikole Đurkovića“. Sve će se zavrtšiti velikim dječijim maskenbaloim i žurkom na Trgu ispred opštine.

Najavljeno je 45 grupa, sa oko 1200 učesnika iz Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije, Rusije, a najviše iz Crne Gore i grada domaćina Herceg Novog. -. Najviše je karnevalskih grupa iz 4 osnovne škole u Herceg Novom, vrtića, ali dio karnevalske fešte biće i 100 mališana iz Dječijeg Doma „Mladost” u Bijeloj – ističe u ime organizatora, predsjednik NVO Omladinski centar Herceg Novi, Milijan Mijović.

U nedjelju 7. juna biće organizovan izlet trajektom za sve učesnike karnelavla. Pripremljeno je dosta reklamnog materijala, karnevalske kape, krinke, zastavice, flajeri i čitav grad će biti ukrašen, najbolje do sada, obećavaju organizatori.

H.Novi - Deveti Međunarodni dječiji karneval
H.Novi – Deveti Međunarodni dječiji karneval

Do sada je na dječijem karnevalu učestvovalo preko 10 hiljada mališana i deset generacija, podsjetio je Voilsav Bulatović:

U propagiranju grada ovo je jedna od najznačajnijih manifestacija. Tokom prethodnih devet godina objavljeno je više od 200 raznih napisa u domaćim i medijima u regionu. Emitovano je preko 30 sati televizijskog materijala. Činjenica je i da se na upit dječiji karneval Herceg Novi na internetu pojavljuje preko 1000 odrednica u pretraživačima – kazao je Bulatović.

Manifestacija će ove godine koštati 30 hiljada eura, od čega su jedna trećina sredstava sponzora i donatora, a ostala Opštine i TO Herceg Novi. Učesnici će biti smješteni u Institutu Igalo i u domaćoj radinosti.

Generalni pokrovitelj manifestacije, čiji će specijalni gosti biti Dragoljub Đuričić i Bokeški tamburini, je opština Herceg Novi, pokrovitelj Turistička organizacija, zlatni sponzor agencija Sfera art, prijatelji SZR Tim, Pomorski saobraćaj i Institut Igalo.

Obustava saobraćaja i parkiranja kroz grad

Zbog IX. Međunarodnog dječijeg karnevala od petka 5. juna u 15 sati do subote do 24 sata neće raditi parking ispred zgrade opštine Herceg Novi.

Takođe u subotu 6. juna od 17.45 do 20 sati biće obustavljen saobraćaj Njegoševom ulicom, od Novljanke prema centru grada.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije