Mali dok Jadranskog brodogradilišta Bijela prodat za 2,1 miliona eura

Bijela – JBB foto Boka News

Mali dok Jadranskog brodogradilišta Bijela, sa pripadajućom opremom, prodat je jedinom ponuđaču, Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske, po cijeni od 2,1 milion eura.

Početna cijena naznačena u javnom pozivu, raspisanom 7. marta, iznosila je 2,08 miliona eura.

“Nakon uplate kupoprodajne cijene i zaključenja ugovora, iznos sredstava koji su dobijeni prodajom ulaze u stečajnu masu, iz koje će se namirivati troškovi postupka i stečajni povjerioci, prema načinu i redosljedu kako je to utvrđeno Zakonom o stečaju”, objašnjeno je iz Privrednog suda.

Mali dok je dug 148 metara, kapaciteta podizanja deset hiljada tona i kapaciteta dizalica 2,7 tona.

Za preostali dio imovine stečajnog dužnika, po petom oglasu za prodaju imovine Brodogradilišta, nije bilo zainteresovanih, dok će novi oglas biti raspisan u roku i na način kako je to propisano odredbama Zakona o stečaju.

Na javnom pozivu za prodaju imovine Brodogradilišta ponuđeni su, između ostalog, posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, posebni djelovi zgrade brodogradnje, pomoćne zgrade, dizalice, oprema, mašine i vozni park, za nešto više od osam miliona eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.