Mala regata – ljepota koja plijeni – foto

 

Na jučerašnjoj “Maloj regati” koju je  organizovao Porto Montenegro, u akvatorijumu Tivatskog zaliva, dominirale su ojedrene barke iz Kalafatske radionice „Bokovac“ iz Bara.

Barka „Jovan“ sa posadom Igor Les i Andrea Bokovac, inače vlasnica male flote od četiri ojedrene barke tipa Arsenalka iz Bara, stigla je prva u cilj.

Mala regata - drvene barke
Mala regata – drvene barke

Druga je bila barka „Andrea“ sa posadom iz Splita na čelu sa skiperom Dinom Sindikom. Barka „Lana“ je bila treća sa skiperom Matijom Grabicem i posadom Lukom Radonić i jedriličarkom Nikoletom Franović.

Četvrta posada na ojedrenoj barki „Andjela“ je bila iz Bara sa skiperom Darkom Vujoševićem.

Mala regata - drvene barke
Mala regata – drvene barke

Inače, ove drvene ojedrene barke iz Bara nalaze na vezu u Portu Montenegro – Venis Skveru – mandraću, koje svojom ljepotom plijene mnogobrojne posjetioce.

Ostale dvije ojedrene barke u kategoriji  plastične izrade su bile „Andamento Lento“ i „Šajka“.

“Andamento lento” sa poznatim nasim jedriličarem i kapetanom Brankom Krstovićem bila je najbrža.

Jedan jako uspješan i lijep dan jedrenja u Tivtu završio se druženjem u Jahting klubu Porto Montenegro uz razmjenu iskustava.

Mala regata - drvene barke
Mala regata – drvene barke

Naš poznati jedriličar Igor Les iskazao je zadovoljstvo te izrazio nadu da će ubuduće više vremena posvetiti ovom tradicionalnom načinu jedrenja.

 

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.