Mala regata – ljepota koja plijeni – foto

 

Na jučerašnjoj “Maloj regati” koju je  organizovao Porto Montenegro, u akvatorijumu Tivatskog zaliva, dominirale su ojedrene barke iz Kalafatske radionice „Bokovac“ iz Bara.

Barka „Jovan“ sa posadom Igor Les i Andrea Bokovac, inače vlasnica male flote od četiri ojedrene barke tipa Arsenalka iz Bara, stigla je prva u cilj.

Mala regata - drvene barke
Mala regata – drvene barke

Druga je bila barka „Andrea“ sa posadom iz Splita na čelu sa skiperom Dinom Sindikom. Barka „Lana“ je bila treća sa skiperom Matijom Grabicem i posadom Lukom Radonić i jedriličarkom Nikoletom Franović.

Četvrta posada na ojedrenoj barki „Andjela“ je bila iz Bara sa skiperom Darkom Vujoševićem.

Mala regata - drvene barke
Mala regata – drvene barke

Inače, ove drvene ojedrene barke iz Bara nalaze na vezu u Portu Montenegro – Venis Skveru – mandraću, koje svojom ljepotom plijene mnogobrojne posjetioce.

Ostale dvije ojedrene barke u kategoriji  plastične izrade su bile „Andamento Lento“ i „Šajka“.

“Andamento lento” sa poznatim nasim jedriličarem i kapetanom Brankom Krstovićem bila je najbrža.

Jedan jako uspješan i lijep dan jedrenja u Tivtu završio se druženjem u Jahting klubu Porto Montenegro uz razmjenu iskustava.

Mala regata - drvene barke
Mala regata – drvene barke

Naš poznati jedriličar Igor Les iskazao je zadovoljstvo te izrazio nadu da će ubuduće više vremena posvetiti ovom tradicionalnom načinu jedrenja.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.