18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Mala fešta od naranče oduševila…

Herceg-Novi danas je bio u znaku narandžasto – žute boje. Nova manifestacija Mala fešta od naranče u sklopu Praznika mimoze, dala je jednu novu dimenziju mediteransko bokeljskoj priči i opravdala očekivanja organizatora.

Svojevremeno popularni hercegnovski korzo, danas je bio pun brojnih posjetilaca, koji su degustirali brojne delicije od naranče.

U ponudi su bili džemovi od pitome i ljute naranče, mandarine, arancini, likeri, kolači, bilo je suvenira, kozmetike na bazi naranče, sadnica …

Oko stotinjak učesnika na dvadesetak tezgi ponudili su na degustaciju kao i na prodaju svoje proizvode. Bilo je i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.

Organizatori, članovi NVO „Ruke“ izrazili su veliko zadovoljstvo odazivom građana, kao i zahvalnost svojim aktivistima, volonterima, koji su doprinjeli da kroz Malu feštu od naranče pošalju jednu poruku o drugačijem Herceg-Novom.

„Obnova entuzijazma i duha zajedništva osnova su Male fešte od naranče koja je gastronomski, edukativni, kulturološki, ekološki, ali i umjetnički događaj. Želimo da ova mala fešta nastavi da bude dio velikog Praznika mimoze, a planiramo i nove teme i aktivnosti.

Iza prve Male fešte od naranče stoje desetine volontera i kreativaca pokrenutih u toku višegodišnjeg trajanja manifestacije Dani kreativnosti Ruke.“ – poručili su organizatori.

Među brojnim izlagačima bili su Nova šansa, Urban Nova, Kolo srpskih sestara, Forum žena, Izbor, Koraci, PK „Vjeverice“, pojedini hotelijeri i ugostitelji, te članovi Udruženja Dubrovačke naranče.

U programu su nastupile male mažoreteke kluba „Lily“, pjevačka grupa „Lira“, mali klovnovi, žongleri…

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije