4 C
Kotor

Slušaj online radio

Mala fešta od narandže 26. februara

Mala fešta od naranče – H. Novi – foto Boka News

NVO „Ruke“ najavljuje 3. Malu feštu od naranče u Herceg – Novom. Različite kreacije od i na temu naranče, delicije po starim i novim receptima, izbor najboljeg džema od naranče i jos mnogo toga planirano je za treću feštu koja će se održati 26. februara.

Svi zainteresovani za učešće na fešti mogu da se jave preko portala www.ruke.me ili facebook stranice Udruženja do 22. februara.

Radionice za pripremu narancina i rukotvorina na temu naranče  biće organizovane u subotu 18. februara od 10 – 13 časova u hotelu Vojvodina. Radionice su samo za odrasle, besplatne su, poslužiće da zajedno nešto naučimo i  proizvedemo za Malu feštu od naranče – zajedničku manifestaciju koja promoviše lokalne resurse i kao turistički potencijal i motiv za preduzetništvo.

Mala fešta od naranče – H. Novi – foto Boka news

U osnovi naših fešti je doprinos zajednice, male privrede, mnogih organizacija i pojedinaca, gdje svako može da pokaže dobru volju, entuzijazam i kreativnost kada je u pitanju gastronomija, primjenjena umjetnost i stvaralaštvo.

Mala fešta od naranče – H. Novi

Najsnažniji aduti koje imamo su zajedništvo i specifičan duh našeg podneblja, to su vrijednosti koje promovišu Stađunske fešte, sve iznikle baš iz Male fešte od naranče koja je prvi put održana 2015. godine u okviru Praznika mimoze, poručuju organizatori.

Najčitanije