14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica – ubrzano ka rješavanju infrastrukturnih problema

Sa sastanka

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi održalo je danas sastanak sa predstavnicima investitora sa poluostrva Luštica.

Predsjednik Stevanom Katićem, predsjednik Skupštine opštine Miloš Bigović i potpredsjednici Danijela Đurović i Miloš Konjević  sa saradnicima razgovarali su sa predstavnicima kompanija „Nord star“, „Tenth Planet“, „Mocon Investment“, „NBA Adriatic“ i „Signature Investment Montenegro“.

Sastanak je održan na poziv Opštine Herceg Novi, pa su i predstavnici investitora pozdravili inicijativu gradskog rukovodstva, uz želju i iskazanu namjeru za dobrom saradnjom na rješavanju infrastrukturnih problema na Luštici.

Lokalna samouprava je u prethodnom periodu sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada preduzela ubrzane korake ka rješavanju problema vodosnabdjevanja poluostrva i poboljšanju putne infrastrukture. Predstavnicima investitora je danas izložen idejni projekat vodovoda na Luštici, a razgovaralo se i o novoj saobraćajnici, za koju je urađen idejni projekat nakon što je geodetski snimljena kompletna trasa.

Predstavnike investitora najviše su zanimali podaci o finansijskoj konstrukciji izgradnje putne i vodovodne infrastrukture, usklađenost sa aktima višeg reda, kao i o rokovima za realizaciju planova.

Pjesacka staza Luštica
Pjesacka staza Luštica

Predsjednik Opštine Stevan Katić poručio je da će do kraja tekuće godine biti gotova projektna dokumentacija, da bi se tokom naredne godine krenulo u realizaciju planova izgradnje vodovodne i putne mreže. Nakon usvajanja projektne dokumentacije, uslijediće novi sastanak sa predstavnicima investitora, kako bi utvrdili modele finansiranja projekata.

Najčitanije