20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica – Pronađeno šest eksplozivih naprava namijenjenih nezakonitom izlovu ribe i izlovljena riba, osumnjičena dva lica

Luštica obala – foto Boka News

Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra „Jug“ su pronašli i oduzeli eksplozivne naprave koje su, kako se sumnja, bile namijenjene nezakonitom izlovu ribe i 15 kilograma ribe. Riba je pronađena kod dva lica dok je eksploziv pronađen u vozilu koje su koristili kao i neposrednoj blizini lica mjesta.

Naime, službenici RCGP „Jug“ su, 17. februara 2018.godine, oko 14 sati, postupajući po operativinim podacima obilazili teren i u mjestu Luštica. u uvali zvanoj Mačka, primjetili Ž.B. (53) i J.B. (53), oba iz Tivta, koji su sa sobom u platnenoj vreći imali oko 15 kg ribe.

Daljim radom na terenu u neposrednoj blizini lica mjesta pronađen je ruksak sa dvije ekplozivne naprave (dinamit). Takođe, pregledom vozila marke „Opel Corsa“, kotorskih registarskih oznaka, u gepeku su pronađene četiri eksplozivne naprave – dinamit.

Dinamit foto Uprava policije

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je naložio da se lica predaju službenicima kriminalističke policije na dalju obradu, što je i urađeno. Eksploziv i riba su oduzeti.

Slijede dalje policijske mjere i radnje, kaže se u saopštenju UP Crne Gore.

Stop krivolovu
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije