Luštica, ničija zemlja!

Luštica

U našu redakciju stiglo je pismo sa Luštice nezadovoljnih građana, autor i potpisnici poznati redakciji, koje integralno prenosimo.

Poštovani,

Luštica – ničija zemlja! Zašto ničija? Da smo nečija zemlja ili teritorija dio opštine (sem na papiru) hvalili bismo se sa time.

Ovako smo Luštica prepušteni sami sebi i budućim najavama  projekata i opšeg blagostanja u toj priči. Naravno, ovo već traje poduže a mi od svega imamo samo priču i obećanje da će biti bolje.

Luštica najvećim dijelom pripada Opštini Herceg – Novi teritorijalno i obalno, manji dio Tivtu.

Tačno je da smo zadnijh 20 tak godina imali veliku prodaju od koje su država i opštne imale velike prihode u vidu poreza i prireza takse, zakupa teritorije. Novac je otišao sa Luštice ali se ne vraća…

Godinama i decenijama se sramimo sami sebe.

Pored lijepih kuća, vikendica,  restorana, smeće u kontejnerim se ne odnosi, smrd se širi, put i staze uz put neokošeni, struja kako kad zavisi od vremena, poštar povremmeno, o vodi i ostalim problemima da ne govorimo.

Luštica – Foto Anton Marković Gula

Jesmo li reagovali mi kao mještani?

Pa, naravno da jesmo.

Jedan od gradonačelnika nam je objasnio da je to normalno jer:

„Pobogu što očekujete pored svih novaca koje ste uzeli prodajom nekretnina“

Na žalbe u vezi tvrđava, očuvanje, zaštita, valorizacija, koje krase Luštcu, dobili smo odgovor u vidu malih tabli „Ne odlažite otpad i hrpe pijeska“…

Jedni nam kažu žalite se po hijerarhiji u Podgorici, a kada se žalimo lokano kažu nam vam nije potrebno više pažnje nego što je imate. Dosta za 21. vijek…

Puno je takvih priča sa Luštice…poručuju u pismu mještani.

2 Komentari

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.