20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Divelopment – Donacija bolnici u Risnu

Risan panorama
Risan panorama

Nastavljajuci praksu doniranja finansijskih sredstava javnim medicinskim ustanovama, kompanija Luštica Divelopment AD uputila je finansijsku pomoć Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“ u Risnu, u iznosu od 5.270 eura.

Novac će biti usmjeren naq kupovinu neophodne medicinske opreme za potrebe odjeljenja za Fizikalnu medicinu, koja uključuje aparat za presoterapiju, ultrazvučni aparat i eko medico H – za horizontalnu terapiju.

“Razumijevajući potrebu zdravstvenog sistema Crne Gore za unapređenjem usluga korisnicima, kao društveno odgovorna kompanija proširili smo djelokrug organizacija kojima upućujemo finansijsku podršku i na javne zdravstvene ustanove, a tako će biti i ubuduće”, saopštila je Bojana Šaranović iz marketinga Luštice Divelopment.

Direktor bolnice dr Milić Jauković zahvalio se Luštici Divelopment na „humanom gestu i razumijevanju za ekonomske probleme u zdravstvu, posebno ove bolnice”.

„Vaša i uopšte podrška institucija i ljudi spremnih da pomognu i daju značaj poslu koji obavljamo, zaista nam puno znači u naporima da obezbijedimo veći nivo kako zdravstvenih usluga i komfora pacijenata tako i uopšte ambijenta u kojem poslujemo“, naveo je dr Jauković.

JZU Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirirgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“, izgrađena 1941. godine, je jedina bolnica za koštano-zglobna oboljenja u Crnoj Gori a posjeduje i Neurohirurško i Neurološko odjeljenje sa Fizikalnom terapijom.

Luštica Divelopment je već prepoznata kao društveno odgovorna kompanija budući da svake godine finansira kulturne, sportske i druge organizacije i događaje, javne ustanove i nevladina udruženja, kojima je finansijska pomoć neophodna.

Sa Opštinom Tivat Luštica Divelopment je nedavno potpisala Ugovor o sponzorstvu u 2015. godini vrijedan 150 hiljada eura, čime će nastaviti da pruža podršku razvoju lokalne zajednice.

U protekle četiri godine Luštica Divelopment uložila je više od pola miliona eura u društveno odgovorne projekte u više crnogorskih gradova,uključujući i Tivat, od čega u ovoj godini više od 200 hiljada.

Do kraja godine Kompanija će uputiti donaciju i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore a nedavno je bila donator Odjeljenju neonatologije u Opšte bolnice Kotor.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije