19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Development postala sponsor NVO koja se bavi promocijom ekstremnih sportova

Luštica Development

Kompanija “Luštica Development” iz Tivta postala je najveći sponzor nevladine organizacije “Riders.me”, opredijelivši ovoj organizaciji sredstva u iznosu od deset hiljada eura.

“Riders.me” je NVO snoubord entuzijasta koji su posvećeni promovisanju aktivnog opuštanja i Crne Gore kao izvanredne destinacije za aktivnu relaksaciju. Organizacija je fokusirana na takozvano freeride skijanje i snoubording, snoukajt, i ljetnje aktivnosti poput planinarskog biciklizma, kajtbordinga, kajtsurfinga, planinarenje, vožnju kajaka i drugih sportova.

„Članovi NVO “Riders.me” promovišu aktivan odmor i zdrav život, što je ujedno i osnovni element filozofije Luštica Bay-a koja je koncipirana kao integrisani turistički grad i jedinstveni centar za aktivan i zdrav život na Jadranu. Ova saradnja nam je posebno važna jer ćemo pomoći i promociju manje poznatih predjela Crne Gore koji su pogodni za upražnjavanje sve popularnijih ekstremnih sportova.” – saopštili su juče tim povodom iz “Luštice Development” koja u Tivtu gradi 1,1 milijardu eura vrijedan novi turistički grad u netaknutoj prirodi krtoljskog dijela poluostrva Luštica.

Članovi “Riders.me” prethodnog dana su predstavili video o kajakaškoj turi rijekom Zetom koji je sniman u saradnji sa Kajakaškim klubom “Morača”. Ova NVO će se predstaviti i na predstojećem sajmu „Isplaniraj odmor“ koji će tokom vikenda biti održan u šoping centru Delta. Tom prilikom će biti promovisan video sniman na relaciji Lovćen – Luštica koja je odabrana kao pogodna za kombinovanje biciklizma i vožnje kajaka.

Inače, u cilju podrške sportskih i kulturnih organizacija, “Luštica Dievelopment” do sada je uložila pola miliona eura u društveno odgovorne projekte u više crnogorskih gradova. Kompanija je podržala turističku ponudu Tivta organizacijom sportskih i kulturnih događaja, performansa i izložbi kojim su se tokom ljetnje sezone predstavili domaći akademski umjetnici.

 

Najčitanije