8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Development – Gibson na čelu kompanije

Luštica Development
Luštica Development

Kompanija “Orascom Development Holding” objavila je juče imenovanje Darena Gibsona iz Australije, za generalnog direktora svoje kćerke- kompanije “Luštica Development“ AD Tivat.

Na poluostrvu Luštica kod Tivta ta firma razvija projekat nazvan Luštica Bay, koji predstavlja investiciju „Orascoma“ vrijednu 1,1 milijardi eura. Gibsonovo imenovanje dolazi u trenutku baš kada je Luštica Bay već realizovala prve značajnije građevinske radove – izgradnju primarnog lukobrana svoje prve marine, te 10 stambenih zgrada sa ukupno 72 stana u kompleksu tzv. Marina Village-a.

“Oduševljen sam što mi je data prilika da vodim razvoj projekta Luštica Bay u jednoj tako uzbudljivoj fazi izgradnje, kada su već ostvareni značajni rezultati u smislu izgradnje marine i rezidencijalnih objekata. Luštica Bay se nalazi u predjelu koji svojom ljepotom oduzima dah, a naša namjera je da je učinimo jednom od najodrživijih i najaktivnijih zajednica u Crnoj Gori i uz podršku Orascoma, naših klijenata-partnera, uključujući opštinu Tivat, ja se unaprijed radujem što ću voditi ovaj projekat.”- premijela je juče PR agencija „Magna“ riječi novog prvog čovjeka „Luštice Development“ Darena Gibsona.luštica

“Uz čitav niz projekata koji razvijaju luksuzne destinacije širom države, Crna Gora će ubrzo postati nezaobilazna destinacija za one koji traže atraktivan stil života i mogućnost zdrave dugoročne investicije.” -dodao je novi izvršni direktor te kompanije u kojoj Orascom ima 90, a Vlada Crne Gore 10 odsto akcija.[quote_box_right]Gibson će preuzeti rukovođenje “Lušticom Development” od Ihaba Kamela, koji je uspješno obavljao posao privremenog direktora, a sada se vraća u Orascom Development Holding.“Tokom kratkog, šestomjesečnog perioda tranzicije i promjena, Kamel je uspio da ojača pozitivne i uspješne poslovne odnose sa ključnim Vladinim zvaničnicima i da ubrza građevinske [/quote_box_right]

Gibson ima više od 25 godina iskustva rada u javnom i privatnom sektoru u oblasti urbanističkog planiranja i upravljanja projektima. Prije ovog imenovanja Gibson je proteklih 6 godina bio potpredsjednik za planiranje i razvoj egipatske rizort kompanije SAE (ERC). U tom periodu on je bio zadužen za planiranje, projektovanje i razvoj jednog od najvećih integralnih master planova u oblasti razvoja turističkih projekata u Egiptu. Naime radilo se o površini od 41 miliona kvadratnih metara, “Sahl Hasheesh International Resort Community”. Karijeru je počeo u rodnoj Australiji gdje je u početku radio na projektima urbanističkog planiranja i razvoja u obalnom koridoru sjevernog “New South Wales” i jugoistočnog “Queensland”.

Gibson će preuzeti rukovođenje “Lušticom Development” od Ihaba Kamela, koji je uspješno obavljao posao privremenog direktora, a sada se vraća u Orascom Development Holding.

“Tokom kratkog, šestomjesečnog perioda tranzicije i promjena, Kamel je uspio da ojača pozitivne i uspješne poslovne odnose sa ključnim Vladinim zvaničnicima i da ubrza građevinske radove, što je evidentno na primjeru izgradnje Luštica Bay marine.” –zaključuje se u saopštenju PR agencije Magna.

Najčitanije