Luštica Bay: Više od 50 hiljada eura Krtolima u prošloj godini

Luštica Bay – panorama

U prošloj godini, u različite projekte na teritoriji Mjesne zajednice Krtoli na poluostrvu Luštica, kompanija Luštica Development uložila je 50,519.28 eura. Ova sredstva su izdvojena iz budžeta od 150 hiljada eura koji je obuhvaćen prošlogodišnjim Protokolom o sponzorstvu kompanije i Opštine Tivat.

Opredijeljeni iznos u Krtolima je bio usmjeren na sufinansiranje adaptacije ambulante u Radovićima, podršku FK Sloga, nabavku TV uređaja za područno odjeljenje JPU „Bambi“ u Radovićima i održavanje Vaskršnjeg turnira.

Kompanija je podržala i štampanje knjige „Liber de Belilla“, svojevrsne enciklopedije o Krtolima, koja sadrži arhivsku građu, legende, predanja, mape, rodoslove i stare recepte sa ovog područja na poluostrvu Luštica.

„Na samom kraju godine, kompanija je opredijelila sredstva kroz koja će se u narednom periodu kompletirati niz važnih projekata za stanovnike i predstavnike MZ Krtoli, kao sto su popravka krova na autobuskom stajalištu, uređenje terena i opremanje vježbališta na otvorenom te uređenje javnih površina postavljanjem 10 parkovskih klupa u Radovićima. Popravkom fasade na OŠ „Branko Brinić“ trebalo bi da bude riješen problem vlage i poboljšan izgled školskog objekta sagrađenog 1980. godine, koji trenutno pohađa oko 120 učenika. Radovi na obnovi fasade počeće sa prvim proljećnim danima. Konačno, nabavkom kompleta od po osam muških i ženskih narodnih nošnji za članove KUD „Kadena“, te obezbjeđenjem sredstava za realizaciju projekta uređenja površina za djecu nabavkom opreme za dječije igralište, na radost najmlađih članova zajednice, kompanija je još jednom dala doprinos poboljšanju kvaliteta sadržaja za djecu u našem neposrednom okruženju“, saopštila je Slavica Milić, izvršna menadžerka u marketingu Luštica Development.

Kompanija je nedavno potpisala Protokol o sponzorstvima za 2017 godinu sa Opštinom Tivat prema kome će 150 hiljada eura biti uloženo u lokalne obrazovne i zdravstvene ustanove, kulturne festivale, i druge projekte. Oko 40 hiljada će biti usmjereno na razvoj MZ Krtoli na čijoj teritoriji Luštica Development razvija projekat integrisanog turističkog naselja Luštica Bay.

U okviru programa društveno-odgovornog poslovanja Kompanija je od 2010. godine, kao podršku lokalnim i projektima na nivou Crne Gore, opredijelila 1,1 milion eura.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.