8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay predstavljena u Kanu

MIPIM Kan Darren Gibson
MIPIM Kan Darren Gibson

Na 26. međunarodnom sajmu nekretnina MIPIM, u Kanu, kompanija Luštica Divelopment AD predstavila je svoj projekat – novi grad na Jadranu, Luštica Bay, u okviru prezentacije Crne Gore kao destinacije jedinstvenih investicionih potencijala.

„Luštica Bay, novi grad na jadranskoj obali Crne Gore, biće zvanično otvoren stanovnicima u maju, kada će 70 vlasnika nekretnina primiti svoje ključeve i postati novi stanovnici ovog uzbudljivog projekta. Radovi na marini su u poodmakloj fazi, lukobran se privodi kraju i radovi definisanja bazena marine su u toku. Do sada Luštica Bay je prodala više od 150 rezidencija i izgradnja narednih 45 stanova počeće do maja ove godine sa planiranim rokom završetka u drugoj polovini naredne godine. Takođe, Luštica Development AD će nastaviti sa prodajom dijela svojih akcija crnogorskim građanima u drugoj polovini ove godine”, saopštio je Darren Gibson, izvršni direktor Luštica Divelopment na MIPIM-u.

U projekat Luštica Bay do sada su uložena 54 miliona eura a očekivana ulaganja u tekućoj godini procijenjena su na 45 miliona eura. Do 2018. godine u projekat će biti uloženo najmanje 150 miliona eura.[quote_box_right]U Lušticu Bay do sada su uložena 54 miliona eura, prodato 150 stambenih jedinica a do kraja godine kompanija će ponuditi i akcije na prodaju crnogorskim građanima[/quote_box_right]

Prvih deset rezidencijalnih objekata sa 70 stanova u sklopu tzv. marina naselja trenutno je u završnoj fazi izgradnje. Inspiracija za arhitekturu grada pronađena je u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja a projekat je osmišljen uz poštovanje principa održivostin i ekoloških standarda.

Gradnja promenada hotela, prvog od sedam hotela, koliko će biti izgrađeno u Luštici Bay, počeće u četvrtom kvartalu ove godine. Marina sa 176 vezova za prihvat jahti dužine do 35 metara, biće završena do početka 2017. godine.

Luštica Bay
Luštica Bay

Projekat Luštica Bay, procijenjen na 1,1 milijardu eura, podrazumijeva gradnju više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, sedam hotela, golf teren sa potpisom svjetski poznatog golfera i dizajnera golf terena, Geri Plejera, kao i dvije marine, kongresni centar i druge objekte koji će upotpuniti izgled i funkcionalnost grada.

MIPIM je najveći međunarodni sajam posvećen nekretninama i privlači vodeće investitore iz više od 90 država. Okuplja najuticajnije donosioce odluka na tržištu nekretnina, omogućavajući im pristup najvećoj izložbi razvojnih projekata.

Ovogodišnji sajam koji se održava u Kanu, u periodu od 10. do 13. marta 2015 je okupio preko 20.000 posjetilaca, uključujući više od 4.200 predstavnika velikih investitora, korporativnih korisnika i hotelskih grupacija.

 

 

Najčitanije