12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay predstavljena na sajmu u Dizeldorfu

Luštica Bay – panorama

Najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, projekat izgradnje integrisane destinacije Luštica Bay, predstavljen je ove godine po prvi put na upravo završenom 48. Međunarodnom sajmu nautike u Dizeldorfu (The Boot Düsseldorf) u Njemačkoj.

Kompanija Luštica Development, koja na oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica razvija projekat Luštica Bay kao integrisane turističke destinacije sa dvije marine, ove godine u Dizeldorfu predstavila je glavnu marinu u kompleksu koja će biti otvorena u 2018. godini.

-Zanimanje za Crnu Goru kao destinaciju je izuzetno veliko a ponuda Luštica Bay-a, zbog lokacije, cjenovne konkurentnosti i moderne infrastrukture, bila je predmet velikog interesovanja posjetilaca sajma koji je neizostavan u kalendaru kako najvećih svjetskih brendova u oblasti nautike, tako i nautičkih poznavalaca, medija i blogera“, saopštila je Slavica Milić, izvršna menadžerka u marketingu Luštica Development.

Sajam u Dizeldorfu je ove godine bio internacionalniji nego ikada ranije u svojoj istoriji dugoj 48 godina. Ponudu od oko 1,800 plovila predstavilo je 1,813 izlagača iz 70 zemalja. Premijerno je predstavljeno oko 70 jedrenjaka i motornih jahti. Na preko 220,000 m2 izložbenog prostora, pored plovila i ponude marina, predstavljena je raznovrsna oprema za ronjenje, ribolov, najrazličitije sportove na vodi, aranžmani i čarter ponuda kao i trendovi u industriji.

Luštica bay

Suprastruktura glavne marine u Luštica Bay-u je završena a u ovoj godini uslijediće infrastrukturno opremanje potrebnim instalacijama, pontonima i pejzažno uređenje marine i kontaktne zone sa naseljem. Po zavrsetku, planira se da marina u Luštici Bay-u bude i luka za međunarodni saobraćaj te da ima stanice za snabdijevanje gorivom u zoni sekundarne marine. Ovaj objekat nautičkog turizma sa 176 mjesta za brodove od šest do 35 metara dužine je dizajniran da u stilu tradicionalnih crnogorskih naselja uz obalu, bude centralna tačka u naselju u marini.

Glavna marina u Luštica Bay-u nudiće opcije za kratkoročni i dugoročni zakup vezova, a u ponudi će biti i sportski klub, 24-satnog podrška multilingvalnog tima, usluge popravke i održavanja, jaht klub i prostorije za posadu, 24-satno obezbjeđenje i video nadzor, Wi-Fi internet pristup i neophodna vodovodna i infrastruktura za snabdijevanje električnom energijom.

Luštica bay marina

Druga, manja marina u kompleksu raspolagaće sa 56 vezova.

Na 690 hektara zemljišta nadomak Tivta kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kreiran kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad operativan i otvoren za posjetioce tokom cijele godine.

Luštica Bay je planiran da ponudi sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni golf teren u Crnoj Gori, sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, kao i druge objekte, cime ce postati destinacija pogodna kako za odmor, tako i stalan zivot.

Najčitanije