11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay predstavlja centralno jezgro projekta

Central buduci izgled- Luštica bay

Kompanija Luštica Development počela je planiranje izgradnje i prodaju budućih stambenih objekata u novoj oblasti kompleksa – naselju Luštica Bay Central /Centrale/, koje je planirano na površini od oko 240 hiljada metara kvadratnih i biće povezano sa obližnjim Radovićima.

„Ovo je jako važna prekretnica u razvoju Luštica Bay-a, budući da će radi o potpuno novoj cjelini projekta. Do sada smo radili na razvoju Marina naselja, gdje su izgrađena i u fazi izgradnje četiri stambena bloka sa 26 zgrada i 158 stambenih jedinica sa neophodnom infrastrukturom, suprastruktura marine sa 176 vezova, te počeli pripremni radovi na izgradnji hotela, gradskih kuća i vila. Sada otpočinjemo novu etapu u razvoju rezidencijalnog dijela projekta – prodajom i gradnjom stanova u naselju koje će biti centralna tačka čitavog kompleksa Luštica Bay, a to je Luštica Bay Central, kao administrativno i komercijalno jezgro planirano da ponudi najvišu koncentraciju trgovačkih, kulturnih i javnih objekata, među kojima su i medicinska ustanova i škola, u Luštica Bay-u“, saopštio je Rudiger Flajhe /Ruediger Fleige/, direktor prodaje i marketinga u Luštica Development.

Luštica Bay Central će imati više od 20 hiljada metara kvadratnih javnih površina i zona za slobodne aktivnosti za oko 95 hiljada metara kvadratnih stambene površine. Gradnja će biti podijeljena u sedam faza i planirano je da počne sljedeće godine.

Zahvaljujući strateškoj poziciji „kapije“ na ulazu u lokaciju i na spoju glavnih puteva lokacije, Central će biti suštinska veza između novih stambenih oblasti, kao što je Marina naselje, Golf i Horizont stanovi.

Luštica Bay ima za cilj da formira naselje u kome fokus neće biti samo na ljetnjikovcima ili kućama za odmor (second homes) unutar Centrala već da omogući da oni postanu stalan dom onima koji se odluče da kupe nekretninu u ovoj zoni. Glavni plan predviđa da maksimalni broj stanovnika bude približno 3500 tokom vrhunca ljetnje sezone i do 1000 stalnih stanara tokom godne. Privlačenje stalnih stanara je vitalni dio stvaranja  napredne zajednice tokom cijele godine.

U namjeri da se integriše sa ostatkom Luštica Bay-a i  građevinski radovi će se uklopiti sa postojećom infrastrukturom i prirodnim okruženjem. Stanovi i javni objektiće biti jedni uz druge, dizajnirani tako da odraze karakter arhetipske arhitekture i da stvore osjećaj privatnosti i prostora. Istovremeno će ostati dobro povezani sa ostalim djelovima projekta.

Luštica Bay – Central

U centru je planirana kombinacija stanova, prodavnica, restorana, kafića, javnih službi, među kojima i medicinska ustanova i škola, i kulturnih centara, ispreplijetanih između dvorišta, parkova i zelenih površina.

Smješten u bujnom zelenilu poluostrva Luštica, Central zauzima važnu poziciju u sjevero-istočnoj oblasti lokacije, povezujući razne zone u okviru kompleksa Luštica Bay, i spajajući lokaciju sa tamošnjim naseljem Radovići. DNK položaja ove lokacije je prožet istorijskim i strateškim značajem, smještenim oko drevne austro-ugarske tvrđave Radišević, i ranije vojne baze.

Izvrsna saobraćajna povezanost obezbijediće lak prevoz do susjednih područja uključujući teren za golf, marine i plaže. Central ima pristup obližnjim naseljima i lokalnim atrakcijama među kojima i čistoj vodi obližnje plaže Plavi Horizont, plažnih klubova u okruženju i istorijskih gradova Tivat, Kotor i Budva.

Central šetalište budući izgled

Central će postati gradsko jezgro i čvorište Luštice za širu oblast i doprinijeće turizmu širom cijele regije Tivta.

Na 690 hektara zemljišta nadomak Tivta kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kreiran kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad operativan i otvoren za posjetioce tokom cijele godine.

Luštica Bay je planiran da ponudi sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni golf teren u Crnoj Gori, sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, kao i druge objekte, cime ce postati destinacija pogodna kako za odmor, tako i stalan zivot.

Najčitanije