9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay – počela gradnja hotela The Chedi

The Chedi render

Kompanija Luštica Development AD Tivat dobila je građevinsku dozvolu za gradnju prvog hotela – Čedi Luštica Bay Crna Gora /The Chedi/ i već počela intenzivnu izgradnju luksuznog objekta sa pet zvjezdica koji će biti najveći hotelski objekat te kategorije u Boki Kotorskoj.

Čedi je prvi od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru Luštica Bay-a, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu eura. Rezidencijalno odmaralište Luštica Bay će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata spektakularnog pejzaža i netaknute prirode tivatskog dijela poluostrva Luštica.

“Početak izgradnje Čedi hotela je ključna prekretnica u razvoju Luštica Bay, a zasniva se na značajnom građevinskom napretku koji smo postigli na projektu tokom posljednjih nekoliko godina. Čedi Luštica Bay Crna Gora će pružiti sveobuhvatan doživljaj boravka u hotelu sa 5 zvjezdica, a mi željno iščekujemo otvaranje hotela u ljeto 2018. godine”, rekao je Daren Gibson /Darren Gibson/ izvršni direktor Luštica Development.

Hotel će biti smješten na centralnoj poziciji šetališta Luštica Bay marine sa koje se pruža zadivljujući pogled na marinu i Jadransko more. Raspolagaće sa 110 soba, dva restorana (uključujući i specijalni restoran sa međunarodnom kuhinjom), barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, luksuznim spa i fitness centrom sa zatvorenim bazenom, teretanom, te pratećim objektima.

Očekuje se da će hotel biti završen do sredine sljedeće godine, kada će zvanično biti otvorena i Marina Luštica Bay, nautički objekat sa 176 vezova za prihvat brodova dužine do 35 metara, te kompletirano još nekoliko stambenih zona, uključujući stambeno-poslovne objekte na šetalištu u zoni „Kamelija“, stambeni blok „Magnolija“, kao i najluksuznije objekte u marini poput gradskih kuća „Mimoza“ i  bloka sa vilama „Ruža“.

Prva prekretnica u izgradnji hotela napravljena je prošle godine, kada je kompanija Luštica Development sa renomiranim svjetskim luksuznim hotelskim brendom The Chedi potpisala ugovor o dovođenju ovog brenda u Luštica Bay.

Na ovaj način, Čedi brend, koji je postao prepoznatljiv u Aziji i na Dalekom istoku, nastavio je prodor u Evropu. Projekat Luštica Bay predstavlja drugi evropski hotel ovog brenda nakon što je GHM uspostavio saradnju sa matičnom kompanijom, Orascom Development Holding, u Andermatu /Andermatt/ u Švajcarskoj gdje ODH gradi luksuzno turističko selo. Chedi Andermatt  je na vrhu liste 150 najboljih holidej hotela u Švajcarskoj i nesumnjivo je jedan od najboljih evropskih luksuznih hotela.

Kao sinonim za pozicioniranje luksuznog brenda, Čedi hoteli su takođe poznati po svojoj povezanosti sa istorijom, kulturom i tradicijom zajednica u kojima se nalaze i po svom poštovanju prema lokalnom okruženju – osobinama i vrijednostima koje su jasno prisutne u Luštica Bay-u.

Arhitektonsko urbanističko rješenje za hotel  uradio je Aron Džentri /Aron Gentry/, TVS Design iz Atlante USA, čime je pobijedio na međunarodnom konkursu 2015. godine.

Dizajn hotela je izveden iz karakterističnih osobina sela Crnogorskog primorja, ali istovremeno pruža kvalitet i iskustvo luksuznog ljetovališta. Kolekcija objekata je u skladu sa pejzažom i ima jaku vezu sa morem. Rezultat je jedinstveni hotel, sa jakim osjećajem za lokaciju ukorijenjenu u istoriji područja, kao i savremenim smislom za stil.

Kompanija Luštica Development razvija projekat izgradnje integrisane turističke destinacije Luštica Bay, na površini od 690 hektara smještenoj na poluostrvu Luštica u Tivtu. To je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, i biće otvoren za posjetioce tokom cijele godine. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, više od 1000 stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja.

Najčitanije