Luštica bay – Lokalni toponimi i nazivi bilja kao inspiracija

Luštica Bay

Imenovanja blokova stambenih zgrada, ulica i trgova u zoni naselja u marini u novom apartmanskom naselju na Jadranu, kompleksu Luštica Bay je završeno a upotrijebljeni su nazivi domaće flore karakteristične za ovo područje i lokalni toponimi.

“Koristili smo nazive lokalne flore, odnosno domaćeg bilja i drveća koje je tipično ne samo za Lušticu već i šire područje Boke Kotorske”, pojasnila je Slavica Milić, izvršna menadžerka u kompaniji Luštica Development.

Prvi blokovi zgrada u Luštici Bay, izgrađeni i useljeni prije dvije godine nazvani su “Lipa” i “Maslina”. U kompleksu se upravo završavaju radovi na blokovima “Lavanda” i “Ruzmarin”.

Luštica Bay -Put Marina i Lipa blok

“Klaster sa vilama u Marina naselju se zove “Ruža”, postojeće ulice su “Trašte” i “Kaštel”, a planirani su i blokovi uz more koji će nositi nazive “Kamelija” i“Magnolija”. Kompanija će nastaviti sa ovom praksom u svim planiranim naseljima i cjelinama kroz plan, koji teritorijalno obuhvata površinu od oko 7 hiljada kvadratnih metara”, dodala je Milić.

U Luštici Bay se intenzivno radi na opremanju marine sa 176 vezova koja će biti osposobljena za prihvat brodova i jahti do 35 metara dužine, u toku su završni radovi na blokovima “Lavanda” i “Ruzmarin” sa 16 zgrada i 88 apartmana, čija će se primopredaja završiti do ljeta 2017. godine,a paralelno se gradi prateća infrastruktura.

Pripremni radovi za prvi hotel, Čedi Luštica Bay /The Chedi/ su završeni i očekuje se intenzivna gradnja po dobijanju građevinske dozvole.

Luštica Bay će ponuditi sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni i šampionski golf teren sa 18 rupa u Crnoj Gori, 1000 stambenih jedinica, 500 vila i gradskih kuća, te različite sportske, kulturne i druge sadržaje, ali i ustanove neophodne za funkcionisanje grada 365 dana godišnje, poput medicinskih obrazovnih i drugih ustanova.

Luštica Bay Ulica Trašte i Maslina blok

Kompleks je primio prve stanovnike u proljeće 2015. godine, kada je prvih 70 vlasnika preuzelo svoje stanove.

Projekat vrijedan 1,1 milijardu eura razvija kompanija Luštica Development na gotovo sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.