16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay na ljeto dočekuje goste u prvom hotelu i marini

Lustica bay – marina

Novo turističko naselje u Boki Kotorskoj – Luštica Bay koji se gradi na obali tivatskog dijela poluostrva Luštica u Krtolima, na ljeto će primiti prve goste u prvom od svojih šest hotela, kao i prve jahte u prvoj od svoje dvije marine.

Kako se navodi u materijalima Ministarstva održivog razvoja i turizma a koje je pred novogodipnje praznike razmatrala Vlada, egipatsko-švajcarski konzorcijum Orascom je preko svoje crnogorske kćerke-firme Luštuca Development, do sada u razvoj ovog projekta uložio ukupno preko 126 miliona eura.

Gradnja prvog hotela – „The Chedi Luštica Bay“ je u poodmakloj fazi pa će novi objekat prve goste primiti na ljetio ove godine. Hotel će imati 111 soba, 51 u sklopu hotela i 60 u vidu privatnih kondominijuma koji će biti dostupni kao ekskluzivna studio stanovi za odmor. Predviđen je internacionalni restoran, cjelodnevni restoran, bar, konferencijski i poslovni centar, kao i otvoreni grijani bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim grijanim bazenom i teretanom. U sklopu hotela su i visokokvalitetni maloprodajni i poslovni prostori na šetalištu marine.

Na ljeto će u funkciju biti stavljena i novosagrađena marina kapaciteta 176 vezova za jahte dužine od 8 do 35 metara. Svi građevinski radovi u marini su završeni i u toku je njeno opremanje.

Luštica Bay

Pored niza rezidencijalnih objekata u tzv. Marina naselju, u Luštici Bay u toku je i izgradnja prve četori od ukupno 18 rupa njihovig budućeg velikog šampionskog golf terena koji će se prostirati na ukupno preko milion kvadrata. Nezvanično, ovi radovi su u blagom zaostatku u odnosu na planiranu dinamiku jer Luštica Development još čeka na dogovor Opština Kotor i Tivat o formiranju zajedničke firme koje će preuzeti upravljanje novosagrađenim postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda dva grada na Klačini u Krtolima, a odakle će se sva prečišćena voda preuzimati za navodnjavanje golf terena kompleksa Luštica Bay.

Inače, prema Vladinim podacima, Luštica Development je u periodu od oktobra do sredine decembra prošle godine u realizaciju svog projekta u Tivtu uložila oko 4,6 miliona eura. U toj kompeniji direktno je zaposleno 55 ljudi od čega je 31 državljanin Crne Gore, a 24 su stranci. Na gradilištima novog turističkog kompleksa radi još između 350 i 400 građevinskih radnika.

Izvor:S.L

Najčitanije