Luštica Bay kreće u izgradnu centralnog dijela budućeg naselja, do sada uloženo preko 100 miliona

Luštiva bay

Kompanija Luštica Developmnet počela je sa grubim građevinskim radovima na prvoj fazi svog budućeg šampionskog golf terena u turističkom kompleksu Luštica Bay kod Tivta. Radi se na prve dvije od ukupno 18 rupa novog terena kojeg je dizajnirala američka kompanija Gary Player, najpoznatija u branši golferske indutrije u svijetu.

Kada bude potpuno dovršen, golf teren na Luštici prostiraće se na preko milion kvadrata površine na dijelu posluostrva odakle se pruža spektakularan pogled na Tivatski zaliv sa jedne, Lovćen i planine u zaleđu sa druge i otvoreno more pred Bokom sa treće strane.

Prve dvije rupe golf terena grade se na njegovom južnom obodu, iznad Marina naselja kompleksa Luštica Bay.

Luštiva bay

„Grubi radovi i iskopi, te formiranje golf rupa trajaće oko deset mjeseci nakon čega će uslijediti poravnavanje i finalno oblikovanje finim slojevima zemlje i finalno ozelenjavanje travnatim pojasevima. Plan je da čitavo igralište završimo i u fazama stavimo u upotrebu u naredne tri do stambene površine. Gradnja će biti podijeljena u sedam faza i planirano je da počne sljedeće godine. Ovo je cjenovno veoma konkurentan dio kompleksa jer će, za razliku od marina naselja gdje cijenu kvadratnog metra definiše lokacija na prvoj liniji od mora i luksuzni standard, u Centralu će cjenovna politika parirati regionalnom nivou cijena nekretnina“ – kazala je Slavica Milić iz marketinga Luštice Development. Pored niza sportskih , trgovinskih i ugostiteljskih sadržaja, Central će imati i javne sadržaje za čitav Luštica Bay, jer će ovdje biti smještena međunarodna škola sa 180 đaka, vatrogasna i policijska stanica te medicinski centar.

Luštiva bay

„Do kraja avgusta završićemo grube građevinske radove na objektu hotela „The Chedi Luštica Bay“. Izgradnja ovog, najvećeg hotela u Boki ranga 5 zvjezdica, započeta je u aprilu, a planirano je da objekat bude završen polovinom 2018, zajedno sa marinom od 173 veza i obalnim šetalištem“- istakao je Dejan Obradović, direktor planiranja i dizajna u Luštica Development.

Central Buduci izgled

Novi hotel koji zauzima centralno mjesto na obalnoj promenadi u Marina naselju imaće 110 soba od čega 60 u kondo režimu, dva restorana, bar, konferencijski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim bazenom sa toplom vodom, fiskulturnom salom, te pratećim objektima.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.