12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay – investirano preko 90 miliona eura

Luštica Bay

Na realizaciji projekta  Luštica Bay tokom prošle godine prosječno je na dnevnom nivou, bilo upošljeno 360 radnika, uglavnom iz Crne Gore – saopšteno je iz kompanije “Luštica Development” koja gradi novo apartmansko naselje na tivatskom dijelu luštičkog poluostrva, na obali zaliva Trašte.

Kompanija iza koje stoji egipatsko-švajcarski konzorcijum “Prascom”, do sada je u realizaciju tog projekta investirala blizu 90 miliona eura.

U samoj “Luštici Development” na poslovima upravljanja projektom, angažovan je 51 stalno upošljeni radnik, od čega su njih 62 odsto iz Crne Gore. Od crnogorske radne snage, u toj firmi pored Tivćana i Kotorana kojih je 38 odsto, zaposleni su i  kadrovi iz Podgorice, Cetinja, Nikšića i Plava.

“Na samom gradilištu  za vrijeme izvođenja radova, u projeku je tokom prootekle dvije godine dnevno bilo  angažovano 360 radnika, uglavnom iz Crne Gore”- saopštili su u “Luštici Development” ističući da je to značajno više od dnevnog prosjeka uposlenih radnika kojih je  bilo 138 u 2012. , 196 u 2013., odnosno 321 u 2014.godini.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije